Política23/02/2017

Ada Colau: "Infanta absolta, raper condemnat, Urdangarin lliure... Necessitem més i millor democràcia"

"Valtònyc no ha robat, té dret a cantar el que vulgui perquè tenim una Constitució que empara la llibertat d'expressió"

Ara Balears/ Efe

BarcelonaLa batlessa de Barcelona, Ada Colau, considera que representa "una falta de vergonya" dir que "la llei és igual per a tots", després de conèixer que Iñaki Urdangarin ha quedat lliure sense fiança amb l'obligació de presentar-se cada mes davant l'autoritat judicial a Ginebra, ciutat en la qual resideix.

"Encara dol l'absolució de la infanta Cristina per 'confiada esposa que no sabia el que presidia ni signava'. Encara dol aquest discurs buit i pesat dels seus il·lustres advocats atrevint-se a dir amb total falta de vergonya que 'la llei és igual per a tots', quan van i condemnen un xaval a 4 anys de presó per una cançó contra la monarquia", ha escrit Colau en el seu perfil de Facebook.

Cargando
No hay anuncios

Colau fa ressaltar que el raper mallorquí Valtònyc "no ha robat a ningú i que, agradin més o menys les seves lletres, té dret a cantar el que vulgui perquè tenim una Constitució que empara la llibertat d'expressió".

"Infanta absolta, raper condemnat, fiscal sota amenaces, Urdangarin lliure... Necessitem més i millor democràcia", opina la batlessa.

Cargando
No hay anuncios

"Més notícies: el fiscal anticorrupció de Múrcia denuncia en la ràdio que rep pressions perquè deixi de 'molestar' els corruptes. Intimidació i amenaces a ell i al seu entorn familiar. Aquest és el nivell de democràcia que tenim?", es pregunta la batlessa barcelonina.

Colau també s'alarma perquè "el tribunal permet a Urdangarin evitar la presó sense fiança al·legant arrelament (a Suïssa!) i bona conducta (la de robar)".

Cargando
No hay anuncios

Per la batlessa, el missatge que transmeten totes aquestes decisions judicials és que "surt a compte robar".

"No podem normalitzar aquestes notícies. Privilegis, injustícia, repressió i corrupció són cares d'una mateixa moneda: un sistema que fa aigües i que necessita amb urgència més i millor democràcia", conclou la batlessa, que també es pregunta si després de la condemna a "Blesa i Rato per les targetes 'black'... quedaran també en llibertat?".