Política 23/02/2017

Ada Colau: "Infanta absolta, raper condemnat, Urdangarin lliure... Necessitem més i millor democràcia"

"Valtònyc no ha robat, té dret a cantar el que vulgui perquè tenim una Constitució que empara la llibertat d'expressió"

Ara Balears/ Efe
2 min
Ada Colau: "Infanta absolta, raper condemnat, Urdangarin lliure... Necessitem més i millor democràcia"

BarcelonaLa batlessa de Barcelona, Ada Colau, considera que representa "una falta de vergonya" dir que "la llei és igual per a tots", després de conèixer que Iñaki Urdangarin ha quedat lliure sense fiança amb l'obligació de presentar-se cada mes davant l'autoritat judicial a Ginebra, ciutat en la qual resideix.

"Encara dol l'absolució de la infanta Cristina per 'confiada esposa que no sabia el que presidia ni signava'. Encara dol aquest discurs buit i pesat dels seus il·lustres advocats atrevint-se a dir amb total falta de vergonya que 'la llei és igual per a tots', quan van i condemnen un xaval a 4 anys de presó per una cançó contra la monarquia", ha escrit Colau en el seu perfil de Facebook.

Colau fa ressaltar que el raper mallorquí Valtònyc "no ha robat a ningú i que, agradin més o menys les seves lletres, té dret a cantar el que vulgui perquè tenim una Constitució que empara la llibertat d'expressió".

"Infanta absolta, raper condemnat, fiscal sota amenaces, Urdangarin lliure... Necessitem més i millor democràcia", opina la batlessa.

"Més notícies: el fiscal anticorrupció de Múrcia denuncia en la ràdio que rep pressions perquè deixi de 'molestar' els corruptes. Intimidació i amenaces a ell i al seu entorn familiar. Aquest és el nivell de democràcia que tenim?", es pregunta la batlessa barcelonina.

Colau també s'alarma perquè "el tribunal permet a Urdangarin evitar la presó sense fiança al·legant arrelament (a Suïssa!) i bona conducta (la de robar)".

Per la batlessa, el missatge que transmeten totes aquestes decisions judicials és que "surt a compte robar".

"No podem normalitzar aquestes notícies. Privilegis, injustícia, repressió i corrupció són cares d'una mateixa moneda: un sistema que fa aigües i que necessita amb urgència més i millor democràcia", conclou la batlessa, que també es pregunta si després de la condemna a "Blesa i Rato per les targetes 'black'... quedaran també en llibertat?".

stats