Política17/02/2017

Absolts els cinc ex alts càrrecs valencians jutjats en el cas Nóos

L'exvicealcalde de València, Alfonso Grau, ha estat absolt dels delictes de malversació, prevaricació, frau i tràfic d'influències

Efe

ValènciaL'Audiència de Palma ha absolt l'exvicealcalde de València Alfonso Grau i els altres quatre acusats de la branca valenciana del cas Nóos. En la sentència feta pública aquest divendres en la qual es condemna a sis anys de presó Iñaki Urdangarin i s'absol la infanta Cristina, el tribunal no aprecia que cap dels exalts càrrecs valencians vagin cometre cap delicte en la contractació de l'Instituto Nóos per a la organització de les cimeres Valencia Summit.

A més de Grau també han estat absolts l'exsecretari de Turisme de la Generalitat Valenciana Luis Lobón, els exdirectors de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València José Manuel Aguilar i Jorge Vela, i la que va ser responsable jurídica d'aquesta entitat, Elisa Maldonado.

Cargando
No hay anuncios

L'Instituto Nóos va percebre 3,5 milions d'entitats valencianes per organitzar els tres Valencia Summit i pel projecte fallit dels Jocs Europeus.

Grau estava acusat dels presumptes delictes de prevaricació administrativa, malversació, frau a l'administració i tràfic d'influències en relació amb la contractació de l'Instituto Nóos a través de la Fundación Turismo Valencia Convention Bureau (FTVCB), que ell presidia, i s'enfrontava una petició de condemna d'11 anys de presó.