Política 11/07/2019

Rosa Cursach, nova directora insular d'Igualtat

Un dels objectius serà impulsar els serveis d'atenció a les dones i víctimes de violència

Ara Balears
1 min
Rosa Cursah va ser la candidata de Veus Progressistes al Senat les passades eleccions.

PalmaRosa Cursach (MÉS per Mallorca) serà la nova directora insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, àrea que pertany a la Conselleria de Presidència, a càrrec de la socialista Teresa Suárez. Cursach va dirigir l'IB-Dona la legislaturapassada, i ara enceta aquesta nova etapa després d'haver estat part activa en la transferència de competències en matèria d'igualtat als consells insulars. "Som conscient de quines coses s'han de posar en marxa i que hi ha tècnics i funcionaris que m'ajudaran en aquesta tasca", ha dit la nova directora insular. "Hi ha coses que ja funcionen molt bé al Consell. Per exemple, s'ha fet molta feina amb els municipis i s'ha de continuar", ha afegit.

Des del passat 1 de gener, la Direcció Insular d'Igualtat té a càrrec seu els serveis d'atenció a les dones i víctimes de violència. "S'inclou tant l'assessorament com l'atenció de proximitat. Ara cal impulsar aquesta estructura i fer-la propera a les dones", ha comentat Cursach, a més de destacar la importància de "la coordinació amb altres institucions".

La nova directora insular, que succeeix en el càrrec Nina Parrón, va estudiar Teologia I Filosofia, i va ser la fundadora de l'associació Creients i Feministes. Fins que va ser designada com a directora de l'IB-Dona l'any 2015, va ser professora de Religió i Ètica, i també de Filosofia, al col·legi Beat Ramon Llull d'Inca. Cursach encapçalà la llista de la coalició Veus Progressistes al Senat a les passades eleccions del 28 d'abril.

stats