Política 10/10/2019

El Pi impugnarà la designació de la directora adjunta del Principal

Els regionalistes consideren que s'hauria d'haver fet a través d'un concurs públic i no "a dit"

K.o. / E. N
2 min
Teatre Principal

PalmaEl Pi impugnarà la designació de la directora adjunta del teatre Principal, Marta Ferré, perquè els regionalistes consideren que el nomenament és "irregular". Segons ha explicat la consellera Xisca Mora al ple d'aquest dijous al Consell de Mallorca, primer s'haurien d'haver modificat els estatus de la fundació per poder convocar després un concurs públic, però en cap cas s'hauria d'haver fet "a dit". Per això, presentaran un recurs de nul·litat administratiu i, si és rebutjat, ho duran als tribunals.

Els estatuts de la Fundació no tenen en compte la figura de director adjunt i, per tant, no s'especifica una fórmula per al nomenament d'aquest càrrec. En aquest sentit, Bel Busquets ha afirmat que es continuarà amb el procediment establert: modificar els estatuts els pròxims sis mesos i comunicar-ho al patronat. Segons fonts del Consell, aquesta modificació preveu incloure el càrrec de director adjunt "amb una fórmula de nomenament que complirà l'acord del ple del 2017".

Però El Pi ha recordat que en el ple del 8 de novembre de 2017 es va acordar que el personal directiu, llevat del president, gerent o director dels organismes autònoms, consorcis i de les entitats públiques empresarials insulars, haurà de ser elegit per "principis de mèrit i capacitat i amb criteris d'idoneïtat", i que el procediment d'elecció haurà de garantir "la publicitat i concurrència". El Pi va ser l'únic partit present al patronat del Principal que va votar en contra de la designació de la directora adjunta, però no per cap motiu personal, sinó perquè "és irregular".

Mora ha deixat clar que "no posam en dubte la capacitat de la nova directora adjunta, però el que no tolerarem es que es riguin dels patrons de la Fundació d’aquesta manera”. La portaveu d’El Pi al Consell també ha assenyalat que "la contractació és nul·la" i ha reclamat a l'equip de govern que "no s’amagui darrere la modificació dels estatuts, que s’hauria d’haver fet fa deu anys, quan ja es reclamava".

stats