Cort anuncia una nova regulació dels establiments turístics a Palma

El proper mes de maig o juny pot estar decidit a quines zones de Palma es podran construir establiments turístics

El tinent de batle i regidor de Model de ciutat, urbanisme i vivenda digna, José Hila, ha anunciat aquest dimarts que Cort elaborarà una "nova regulació dels establiments turístics de Palma", com a conseqüència de l'increment de la demanda de llicències de construcció que hi ha hagut durant els darrers anys.

A Cort no descarten que el proper mes de maig o juny tenguin decidit a quines zones de Palma es podran construir o no nous hotels, hostals, i en definitiva, qualsevol tipus d'establiment turístic.

Hila defensa que "hem de regular el creixement de Palma. Per aquesta raó primer s'ha regulat el lloguer vacacional a viendes plurifamiliars i la següent passa serà la oferta turística i hotelera de Palma. "Necesitem canviar aquesta dinàmica insostenible", ha assenyalat Hila.

La moratoria per la qual no es concedeixen llicències per a la construcció de nous espais hotelers es vigent des del passat mes de juliol del 2017.

Lloguer turístic a vivendes plurifamiliars a Palma


El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, José  Hila, ha remarcat que la prohibició de lloguer turístic als habitatges plurifamiliars de Palma, que es va anunciar el dilluns 23 en una roda de premsa, es basa en la mateixa regulació que va aprovar el Partit Popular l'anterior legislatura. A més, ha respost a les declaracions fetes dimarts en una roda de premsa per part del portaveu de Ciutadans, Josep Lluís Bauzà, i de la portaveu del Partit Popular, Margalida Duran. Hila ha destacat que "el PP i Ciutadans parlen molt però no fan cap proposta clara".

La portaveu del Partit Popular, Margalida Duran, ha explicat que Palma necessita una regulació del lloguer turístic, però que "la prohibició total del lloguer vacacional no és una decisió valenta per part de l'Ajuntament de Palma, és més, prohibir és la via fàcil", ha assenyalat Duran. Mentre que Ciutadans ha afirmat que "no estam d'acord amb la zonificació única i consideram que atempta contra la llibertat de competència i discrimina per zones". Ambdós grups proposen que es limitarien a seguir la Llei de lloguer vacacional però no a prohibir el cent per cent del lloguer. "Es tracta d'exigir una sèrie de requisits que garanteixin la qualitat, la seguretat i la convivència", ha explicat  el portaveu de Ciutadans Josep Lluís Bauzà.

Així mateix, Duran ha explicat que "al Partit Popular som conscients de tota la problemàtica derivada del lloguer turístic" i ha afegit que "la prohibició total del lloguer turístic no solucionarà la problemàtica d'accés a l'habitatge".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF