Política 09/08/2018

Albert Rivera a Menorca: "La política penitenciària està al servei dels vots del PNB"

Alguns veïns s'han concentrat per mostrar el seu rebuig al president de Ciutadans i han rebut crits de "fora, fora!" per part dels defensors de Rivera

I.m. / C.a. / J.r.
3 min
El president de Cs a Balears, Xavier Pericay, el president estatal de Cs, Albert Rivera, i el batle del Mercadal, el socialista Francesc Ametller.

Es Mercadal / PalmaEl líder de Ciutadans ha afirmat aquest dijous al Mercadal, a Menorca, que "la política penitenciària està al servei d'uns pocs escons nacionalistes" i que l'acostament de presos d'ETA a qui s'ha concedit el tercer grau "serveix per pagar els vots del PNB". Així mateix, pel que fa als presos catalans, Rivera ha assegurat que el trasllat a les presons catalanes es fa "per exigència de Puigdemont i Torra".

Segons ell, l'independentisme "ocupa l'espai públic a Catalunya" i "el separatisme l'assenyala a ell i a la seva família pel fet de ser constitucionalistes". Per això, ha fet una crida als "pactes i l'entesa entre constitucionalistes" i ha dit que hi ha d'haver "polítics responsables que sàpiguen tenir un projecte per a Espanya". D'acord amb el líder de Ciutadans, "la debilitat permanent del govern espanyol és una ganga per al separatisme".

En unes declaracions prèvies a una conversa pública a què està convidat a participar, Rivera ha afirmat que "l'Estat no existeix i hi ha certes zones de Catalunya" que el rei "ni tan sols pot trepitjar" i on "s'assenyala la Guàrdia Civil". Per això, ha remarcat el perill dels "nacionalismes i populismes" per Europa.

El líder de Ciutadans també ha acusat Pedro Sánchez de "colonitzar" l'Estat i col·locar persones afins a llocs de rellevància que "no tenen capacitats demostrades". Rivera també ha insitit que s'han de seleccionar determinats càrrecs per "concurs públic, mèrit i capacitat", que "és el que passa en el món de l'empresa".

Mesquida i Valls

Rivera ha agraït a l'exsecretari d'Estat de Policia i Guàrdia Civil, l'exsocialista Joan Mesquida, que fos en el darrer acte de la plataforma España Ciudadana a Palma i ha afirmat que "comptar amb l'experiència i la capaitat de gestió" de Mesquida farà que "persones com ells i molts altres" puguin participar en la política espanyola. Així mateix, ha insistit que el partit treballa perquè l'ex-primer ministre francès Manuel Valls pugui muntar una plataforma per liderar una candidatura a la ciutat de Barcelona.

Quant a la connectivitat de les Illes Balears amb la Península, Rivera s'ha compromès a "tenir en compte qualsevol racó" de l'Estat pel que fa "al pressupost i a la infraestructura", perquè "tots els racons d'Espanya són tan espanyols com qualsevol altre".

Rebuig dels veïns

Les declaracions de Rivera s'han produït abans de la xerrada a l'aire lliure que comença aquest dijous a les 20.00 h a la plaça de l'església del Mercadal. Convidat pel batle, el socialista Francesc Ametller, és la segona ocasió que, aprofitant les seves vacances, Rivera forma part de les Tertúlies d'Estiu del poble. Alguns veïns assistiren a la xerrada per mostrar el seu descontent davant la visita del líder de Ciutadans. Aquests es concentraren de forma pacífica al lloc de la tertúlia però es trobaren amb les crítiques dels defensors de Rivera, que els varen rebre amb crits de "fora, fora!".

La presència de Rivera a la tertúlia ja havia estat rebutjada per l'Associació de Veïns del Mercadal, que es desvinculen d'aquesta protesta però que en una publicació a Facebook havien volgut deixar clar que no aprovaven la invitació del president de Ciutadans i diputat al Congrés a la xerrada. Els veïns es refereixen a Rivera com un personatge que "genera crispació i empobreix l'intel·lecte, amb discursos i maneres de fer que flirtegen perillosament amb posicions feixistes i xenòfobes". També han afirmat durament que "és molt greu que el senyor Rivera i el seu partit justifiquin i alimentin les agressions feixistes contra aquells que protesten pacíficament amb llaços grocs. O que criminalitzin la immigració. O que, a casa nostra, acusin d'adoctrinament els professionals de l'ensenyament. O que s'oposin a l'ús normalitzat de la nostra llengua a la sanitat pública".

stats