Política 04/01/2020

Admeten la querella del PP per quatre contractes a empreses d'un exmembre de MÉS

Investigarà la possible existència de delictes de prevaricació, tràfic d'influències, malversació i frau

Ara Balears
1 min
L’empresari Jaume Garau ja està declarant davant el jutge

PalmaLa magistrada del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha admès a tràmit una part de la querella del PP contra qui va ser cap de campanya de MÉS per Mallorca en la legislatura anterior, Jaume Garau, quatre ex-alts càrrecs del Govern i tres empreses, per presumptes irregularitats en quatre contractes, segons ha informat l'agència Efe.

La jutgessa ha admès a tràmit mitjançant una interlocutòria la part de la querella del PP relativa a un contracte menor, dos contractes de serveis i la contractació d'un estudi relacionats amb un exmembre de MÉS. Investigarà la possible existència de delictes de prevaricació, tràfic d'influències, malversació i frau.

Els contractes no són els mateixos que va investigar el magistrat del Jutjat d'Instrucció número 9, Enrique Morell. Aquest magistrat va arxivar provisionalment al març de l'any passat l'anomenat cas Contractes.

La Fiscalia considera que no existeix connectivitat amb el procediment que va dur a terme el Jutjat d'Instrucció número 9, que investigava si ex-alts càrrecs de les conselleries de Cultura i Turisme, gestionades per MÉS, van afavorir de manera arbitrària Garau amb adjudicacions directes per uns 127.000 euros per a enquestes i estudis d'impacte cultural i hàbits de consum cultural i sobre satisfacció dels turistes que visiten Balears.

El jutge va assenyalar llavors que les decisions adoptades pels funcionaris investigats no podien considerar-se arbitràries i indefensables ni adoptades sabent injustícia i tots ells van explicar en les seves respectives declaracions judicials de manera coherent l'objecte dels diversos contractes.

stats