Eleccions
Política 04/04/2023

De 20 actes públics a només 4: la traca final del Govern abans de convocar les eleccions

L'Executiu havia fet multitud de convocatòries en els darrers dies, però la signatura del decret que dissol el Parlament impedeix els actes sobre els èxits obtinguts

1 min
El Govern va lliurar aquest dilluns les claus de 42 habitatges de protecció pública

PalmaA qualsevol persona que hagués intentat seguir presencialment l'activitat política del Govern aquest dilluns li hauria estat totalment impossible. Al llarg de les darreres setmanes l'Executiu havia multiplicat el nombre d'actes públics que serveixen per lluir els èxits de la gestió, superant els deu diaris de mitjana. Només aquest dilluns, entre les 11.30 h i les 12 h, es visitava un projecte d'investigació sobre l'ús de les escòries per produir rajoles, es presentava la Xarxa de FabLabs, els ajuts per a ludoteques que rebran els municipis i es lliuraven les claus d'una promoció d'habitatges públics a Son Servera.

Ahir era el darrer dia que els consellers i la presidenta del Govern, Francina Armengol, podien acudir a la posada d'una primera pedra i a la presentació de noves ajudes o plans estratègics per a algun sector, entre altres exemples, com va fer la titular d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Mae de la Concha. La signatura del decret per part d'Armengol que dissol el Parlament i convoca les eleccions autonòmiques i insulars el pròxim 28 de maig, que s'ha fet efectiu aquest dimarts amb la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Balears (BOIB), impossibilitarà aquests actes sostinguts amb fons públics.

Aquest fet ha provocat que s'hagi passat de multitud d'actes a només quatre, i tres són audiències d'Armengol amb representants d'Ibèria, amb la rectora de l'Estudi General Lul·lià i amb la directora territorial de relacions externes de Mercadona a les Balears i les Canàries. L'altra convocatòria oficial d'aquest dilluns és la presentació de les dades d'afiliació i d'atur del mes de març, en què les Balears lideren tant la creació d'ocupació com la disminució de l'atur de tot Espanya.

stats