Oposició
Part Forana 02/11/2022

El PP d'Alcúdia demana a l'Ajuntament millorar les condicions del servei de recollida per "posar fi a les vagues"

Alerten que el sector ha convocat una nova aturada indefinida a partir de dia 7 de novembre

ARA Balears
1 min
Fems acumulats aquest dissabte a sa Pobla.

PalmaEl PP d'Alcúdia (oposició) reclama a l'Ajuntament que tregui a concurs un nou servei de neteja davant la convocatòria d'una nova vaga indefinida en el servei de neteja viària i recollida de residus del municipi a partir del dilluns 7 de novembre. Els populars han denunciat en reiterades ocasions la problemàtica de l'empresa concessionària per “incompliment del contracte” i insisteixen en la necessitat “d'un nou servei de neteja per posar fi a aquest malestar”.

Cal recordar que és la mateixa petició que ja feu el comité de la vaga el mes de juliol quan es convocà la primera aturada indefinida al municipi. Aquesta s'estengué durant gairebé una setmana i provocà una important acumulació de fems als carrers del municipi. Els femeters tornaren a la feina després d'arribar a un preacord amb el conseller de Treball, Iago Negueruela i l'Ajuntament. Amb tot, aquesta proposta no ha convençut els treballadors, que demanaven, a més d'un nou contracte, camions nous i l'aplicació del conveni autonòmic aprovat fa tres mesos.

Davant aquesta situació, el PP d'Alcúdia ha presentat diverses propostes al plec de condicions del nou contracte "per millorar-lo i que sigui al més eficient possible", ha apuntat la portaveu de l'agrupació, Fina Linares. A més, la popular ha retret que no ha rebut resposta per part de l'equip de govern. “El batle Bonnín es va comprometre a publicar els nous plecs del contracte abans del 6 d'octubre, i ha passat un mes i no en sabem res”, ha apuntat. Linares incideix que “els alcudiencs no ens mereixem aquesta situació” i avisa que “el municipi no es pot permetre una nova vaga de fems amb els perjudicis que ocasiona tant als residents i als turistes com al comerç”, ha conclòs.

stats