Podem Alcúdia denuncia la projecció d'un xibiu al Corral d'en Bennàssar

El projecte implica la remodelació del niu de metralladores de la zona del Barcarès per transformar-lo en un bar-restaurant

Podem Alcúdia va denunciar aquest dimecres la projecció d'un xibiu a la zona costanera del Corral d'en  Bennàssar . L'empresa Barcarès  Beach  Club S.A. ha presentat a Demarcació de Costes una sol·licitud per remodelar el niu de metralladores que es troba a la zona del Barcarès per transformar-lo en un bar-restaurant. El projecte inclou també altres serveis per l'explotació de la platja del polígon de  Voramar , a Alcúdia.

L'agrupació política s'oposa rotundament al projecte perquè considera que "desnaturalitza" la platja del Corral d'en  Bennàssar  i reclama que no s'atorgui la concessió administrativa, ja que suposaria una "infracció greu de la Llei de costes", segons apunta la regidora Concepción  Baleato .

El projecte preveu l'habilitació d'una plataforma de 345,5 metres quadrats per instal·lar-hi unes 60 gandules i 30 para-sols, l'ocupació d'uns 500 metres quadrats de platja para ubicar-hi unes altres 100 gandules i 50 para-sols, i l'habilitació d'un pantalà flotant.

Des de Podem Alcúdia es mostren "sorpresos" pel fet que l'administrador de la societat promotora sigui Rafel  Garau , fill de l'anterior Cap de Costes, Antoni  Garau . A més, fan èmfasi en l'article 61 del Reglament de Costes, que especifica que "únicament es podrà permetre l'ocupació del domini públic marítim terrestre per a les activitats o instal·lacions que, per la seva naturalesa, no puguin tenir cap altra ubicació".

El  GOB , per part seva, adverteix que es tracta d'una zona natural i rocosa on la implantació d'aquestes ocupacions i activitats suposaria un impacte ambiental negatiu.