Part Forana 21/12/2023

Manacor ofereix formació al Patronat de Sant Antoni i de Portocristo per prevenir agressions sexistes

La iniciativa de l'Ajuntament parteix de les demandes de les entitats i inclou també una campanya conjunta que es recollirà als programes de festes

ARA Balears
2 min
Una de les sessions de la formació per prevenir i detectar agressions sexistes

PalmaEl Departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Manacor ha ofert formació per prevenir i detectar agressions sexistes al Patronat de Sant Antoni de Manacor i al de Portocristo. La iniciativa, segons ha explicat el Consistori, ha partit de les demandes de les entitats i inclou també una campanya conjunta que es recollirà als programes de festes i l'edició de material específic que es repartirà els dies assenyalats de la festa de Sant Antoni. Així, l'Ajuntament ha remarcat la importància de poder detectar una situació d'agressió i tenir a disposició les eines bàsiques per poder afrontar-la i el protocol a seguir.

En aquest sentit, el dia del primer ball, s'instal·larà un Punt Lila a la plaça de Ramon Llull, i el dia de l'assaig dels Goigs, a la plaça de la Concòrdia, hi haurà persones identificades a diferents punts de la festa. A Portocristo també s'hi instal·larà un envelat. L'objectiu és poder atendre totes aquelles persones que o bé hagin patit una agressió o bé necessitin informació. "No podem obviar que si l'Administració ha de fer tots aquests esforços per prevenir, detectar i atendre agressions masclistes és perquè malauradament les dones encara no podem gaudir d'un oci segur. Cal que posem el focus en els comportaments inacceptables i que no tinguin cabuda dins la festa", ha assenyalat la delegada d'Igualtat, Carme Gomila.

El Consistori també ha recordat que aquesta no és la primera vegada que el Departament d'Igualtat ofereix formació per fer front a les agressions sexistes, ja que en el marc de les festes de Sant Jaume ja va reunir les entitats participants, a més de responsables de negocis de restauració i oci. Gomila ha apuntat que la intenció és, a més, avançar en la formació de bars i restaurants del municipi perquè tinguin les eines necessàries davant aquestes situacions.

stats