Tribunals
Part Forana 05/06/2024

L'exbatle de Felanitx nega que manipulàs el concurs de platges per beneficiar l'empresa guanyadora

Assegura que ho vas fer tot segons la normativa i que l'adjudicació ha estat "molt beneficiosa per al municipi"

ARA Balears
2 min
L'exbatle de Felanitx de 2011 a 2015, Gabriel Tauler (PP)

PalmaL'exbatle de Felanitx Gabriel Tauler (PP) ha negat davant l'Audiència Provincial que manipulàs el concurs de platges per beneficiar l'empresa guanyadora. Durant la seva declaració ha defensat que en el concurs públic es va seguir "en tot moment" la normativa vigent, i ha afegit que els resultats d'aquesta empresa des que va guanyar el concurs han estat "molt favorables" tant per al Consistori municipal com per al poble.

Cal recordar que la Fiscalia demana una condemna de dos anys de presó i 20 d'inhabilitació política per a Gabriel Tauler. En concret, l'acusen de presumptes delictes de prevaricació continuada i frau. Així, l'acusen de conspirar amb un regidor del Consistori per determinar a dit quina seria l'empresa guanyadora del concurs de platges del 2014.

Durant la seva declaració, el popular ha justificat que les decisions que es van prendre per determinar quina empresa guanyaria el concurs públic. Assegura, de fet, que van comptar amb una empresa externa que determinava qui era el guanyador del concurs com una passa més de transparència i objectivitat dins el concurs. Per la seva banda, el fiscal anticorrupció, Juan Carrau, ha assegurat que va contractar una persona externa, però com a element extra per garantir que l'empresa que ell volia guanyàs el concurs, ja que la persona contractada era també propera a l'empresa guanyadora.

D'altra banda, ha defensat el resultat del concurs públic assegurant que des que aquesta empresa s'encarrega de les platges del municipi han passat de ser "deficitàries" a tenir "un superàvit"

Aquest dimecres també han comparegut a l'Audiència Nacional l'exregidor de platges, acusat dels millors delictes i de revelació de secrets i l'empresa com a responsable civil subsidiària. Igual que Tauler, l'exregidor també ha negat tots els fets i ha assegurat que ho van fer tot "segons marcava la llei".

stats