Bunyola
Part Forana 16/02/2024

Esquerra Oberta de Bunyola denuncia que l'equip de govern va dur a aprovar unes obres de Can Gual que ja s'han executat

La formació sospita que la tramitació d'aquests expedients sigui "totalment irregular"

2 min
Edifici Can Gual

PalmaEsquerra Oberta de Bunyola ha denunciat aquest divendres que l'equip de govern (format pel PP i Som Avi - El Pi) dugué al ple extraordinari de l'Ajuntament, aquest passat dijous, els expedients d'unes obres a l'edifici de Can Gual que ja s'han executat. De fet, en el mateix expedient apareix la firma del final d'obra de dia 14 de desembre de 2023.

Es tracta d'un fet que ha cridat l'atenció a la formació municipal, que ha qüestionat què se suposa que havia de decidir el ple de l'Ajuntament, si no eren les obres en qüestió, ja executades. Amb tot, Esquerra Oberta Bunyola sospita que la tramitació d'aquests expedients sigui "totalment irregular" i considera que l'equip de govern "no respecta el principal òrgan de control democràtic que existeix al Consistori", ja que, durant el ple, impedeixen als membres de l'oposició pronunciar-se prèviament sobre els assumptes a tractar abans d'executar-se. Per la seva banda, el regidor d'EOB, Joan Luna, considera que "dur al ple l'aprovació d'unes obres que ja s'han executat és, presumptament, il·legal, a banda de ser una befa cap als bunyolins".

D'altra banda, aquestes modificacions han suposat un canvi en el contracte de les obres per un valor de 371.695,39 euros. Una modificació que des d'Esquerra Oberta Bunyola "s'entén que s'ha fet a dit sense complir amb els tràmits prevists a la legislació actual". Igualment, la formació no entén com s'ha procedit sense passar anteriorment pel ple de l'Ajuntament, "vulnerant els drets polítics dels regidors del ple i, en definitiva, de tot el poble de Bunyola". Amb tot, Esquerra Oberta Bunyola considera que l'equip de govern "funciona d'esquena al poble i, presumptament, també d'esquena a la llei". Finalment, EOB ha apuntat que estudiarà les possibles accions legals a emprendre "per tal d'assegurar la correcta execució i legalitat" del projecte de reforma de Can Gual.

stats