Sant Antoni
Part Forana 19/01/2024

Els dimonis carboners de Caimari encendran el fogueró dissabte per evitar la pluja

La nova colla sorgida al llogaret de Selva ballarà a la placeta Vella del poble

ARA Balears
1 min
Els dimonis de Caimari juguen a cartes a un bar del poble

PalmaEls dimonis carboners de Caimari ballaran per segon any consecutiu aquest dissabte al vespre abans d'encendre el fogueró del poble. Ho havien de fer aquest divendres, però l’encesa s’ha ajornat un dia per evitar la pluja.

La dels dimonis carboners és una colla impulsada per l'Associació de Caparrots Carboners, i que es relaciona amb el passat històric d'aquest llogaret del municipi de Selva, vinculat a la producció de carbó vegetal procedent de la combustió d'alzina en sitges.

"Vàrem voler crear aquests dimonis perquè fossin ben caimariencs, i per això els anomenàrem dimonis carboners", explica un dels membres de l'entitat, Jaume Moranta.

Serà a les 19 h quan el portal de l'església Vella es convertesqui en la porta de l'infern, i en surti tota la dimoniada. Ballaran, remeneran els picarols i encendran el fogueró del poble. Inicialment, la sortida estava prevista per a divendres, però la previsió de pluja ha fet que es passàs a dissabte.

En un vídeo promocional, la colla mostra els dimonis mentre juguen a truc a Can Vilà, cèlebre cafè de Caimari, situat a la carretera de Lluc.

Els dimonis carboners de Caimari encendran el fogueró dissabte per evitar la pluja
stats