Banyalbufar
Part Forana 02/07/2024

Banyalbufar tallarà l'aigua 17 hores al dia per la situació d'emergència del municipi

La mesura s'aplicarà a partir del 15 de juliol i es mantindrà fins a nou avís

ARA Balears
1 min
El poble de Banyalbufar, un dels més afectats per la sequera a Balears.

PalmaBanyalbufar aplicarà talls intermitents en el subministrament d'aigua a partir de dia 15 de juliol a causa de la situació "d'emergència extrema" per la manca de recursos hídrics. Aquesta mesura se suma a l'adoptada els darrers dies per diversos municipis del Pla de Mallorca.

La mesura municipal que s'ha publicat aquest dimarts avisa que les restriccions d'aigua es mantindran "fins que la situació hidràulica no millori". Així, a partir de la segona quinzena de juliol, el municipi tallarà el subministrament d'aigua entre les 23.00 i les 16.00 hores a tota la xarxa municipal. D'aquesta manera, només es tindrà aigua entre les 16.00 i les 23.00 hores, és a dir, durant 7 hores al dia, fins a nou avís.

L'Ajuntament, que ja havia establert límits de consum per persona, ha hagut d'aplicar aquesta mesura perquè els camions cisterna ja no poden garantir un mínim de subministrament per proveir la població a l'estiu, "quan el consum és cada vegada més elevat". Cal tenir en compte que Banyalbufar té més places turístiques que veïns censats al poble.

stats