Patrimoni
Part Forana 05/12/2022

ARCA i l'oposició demanen a Patrimoni paralitzar l'esbucament de Can Mena de Pollença

L'actual Consistori l'ha exclosa del Catàleg Municipal i n'ha ordenat la demolició

2 min
Can Mena, la casa d'estiueig ubicada al Port de Pollença.

PalmaFront comú per preservar una de les cases d'estiueig del Port de Pollença, Can Mena. L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) i l'agrupació municipal Junts Avançam (oposició) demanen la suspensió de la llicència de demolició emesa per l'Ajuntament. "Des d'ARCA feim una crida al Consistori i al Consell de Mallorca perquè aturin les obres i es procedeixi a una catalogació correcta, com fa tants d'anys que demanam", ha apuntat l'entitat en un comunicat. ARCA ha enviat una carta a la institució insular i també a l'Ajuntament per tal que "rectifiquin".

El fet és que el departament de Patrimoni del Consell comunicà a l'Ajuntament el 2008 que una sèrie d'immobles (Can Mena, Can Ques, Can Tugores, etc.) s'havien de catalogar i protegir. Durant la passada legislatura, encapçalada per Junts Avançam, l'Ajuntament va incloure aquesta i d'altres cases al Catàleg Municipal. No obstant això, l'actual equip de govern (Unió Mollera Pollencina) els va excloure. "Aquest fet sumat a altres deficiències va motivar que el Consell no aprovàs el Catàleg de Patrimoni Pollença mutilat", han explicat en un comunicat Junts Avançam.

Les cases d'estiueig, elements patrimonials

ARCA fa més de 10 anys que demana la preservació de les cases d'estiueig del Port de Pollença pel seu valor patrimonial i paisatgístic: "Aquest edifici sembla que de l'any 1955 és una bona mostra d'allò que dona entitat al Port de Pollença. La pèrdua seria irreparable". Hi coincideix també Junts Avançam, qui han lamentat que "la demolició d'aquestes i d'altres cases està suposant la desfiguració de la primera línia del Moll de Pollença i la pèrdua d'elements patrimonials rellevants".

Des d'ARCA fan una crida a la "reflexió i a la unitat política en defensa del patrimoni col·lectiu més important, que és el nostre paisatge, en aquest cas un paisatge humanitzat que ha aconseguit una integració amable i adequada que no pot continuar sent víctima d'una planificació errònia i inadequada".

stats