Parlament
Política Parlament 08/04/2024

El PP insinua l'existència de trucades entre Armengol i la trama Koldo "registrades per la Guàrdia Civil"

Sagreras pregunta a Negueruela si "pot afirmar" que aquestes converses no varen existir

ARA Balears
2 min
Sebastià Sagreras aquest migdia al Parlament

PalmaA les portes de la creació de la comissió d'investigació sobre la trama Koldo al Parlament, aquest dimarts a les 9.30 h, el portaveu del PP, Sebastià Sagreras, ha deixat clar que la picabaralla entre el PP i el PSIB sobre la qüestió continuarà a les sessions parlamentàries. Després d'assegurar que el seu grup parlamentari afronta la constitució de la comissió d'investigació "des de la tranquil·litat", Sagreras s'ha referit a Jacobo Pombo, un empresari càntabre investigat com a "intermediari" de la trama i exmembre de les Noves Generacions del PP. "Ningú del PP de les Balears coneixia el senyor Pombo", ha remarcat Sagreras, que s'ha demanat si el portaveu del grup socialista, Iago Negueruela, "pot afirmar amb la mateixa contundència" que l'expresidenta i actual líder del Congrés, Francina Armengol, "no va mantenir trucades telefòniques, i no estan registrades per la Guàrdia Civil, amb l'exministre José Luis Ábalos, el senyor Koldo, o que Armengol no va derivar aquestes recomanacions d'Ábalos perquè les gestionàs Negueruela", com informa Europa Press.

El portaveu parlamentari ha insistit que "la única certesa" que té el PP és "la informació que va confirmar Koldo [en referència a una entrevista a El Mundo], i és que va ser ell qui va contactar amb el Govern d'Armengol". "Tant aquest partit com la societat balear vol respostes sobre qui del Govern Armengol va parlar amb ell, i qui va passar el contacte de l'IB-Salut a la trama", ha insistit: "El PSOE i Armengol han embrutat el nom de les Balears, i són ells els qui han d'aclarir els interrogants que ells mateixos estan intentant deixar sense resposta".

El PSIB insisteix que el PP ha deixat caducar l'expedient

Per la seva banda, el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha carregat contra el PP per "crear coartades" per tapar el fet que hauria deixat caducar la primera reclamació d'una part dels doblers públics del contracte amb l'empresa vinculada amb la trama Koldo que ara investiga l'Audiència Nacional. En el mateix sentit, ha assegurat que la nova reclamació impulsada per l'IB-Salut (una revisió d'ofici) tindrà poques possibilitats de prosperar perquè s'ha fet "sense informes jurídics i de l'Advocacia". Pel que fa a la comissió d'investigació, Negueruela ha defensat que el seu partit "ha donat totes les explicacions" i que "el risc real és que els recursos econòmics no es puguin recuperar".

stats