Parlament
Política Parlament 20/06/2024

Le Senne: "No dimitiré perquè tenc el suport de la Cambra"

El president del Parlament es torna a disculpar per haver arrencat la fotografia de Picornell

A.M.
2 min
Le Senne i Garrido a la Mesa del Parlament

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha reiterat aquest dijous les disculpes per haver esqueixat una fotografia d'Aurora Picornell en el ple del passat dimarts. "Em vaig enfadar i vaig fer quelcom que no hauria d'haver fet", ha dit. Però malgrat les crítiques que ha rebut fins i tot de la presidenta Marga Prohens, ha tornat a descartar deixar el càrrec. "No dimitiré perquè tenc el suport de la Cambra", ha assegurat.

"No odii cap víctima, ni de bon tros, mai no va ser la meva intenció faltar al respecte a cap víctima", ha remarcat, insistint que "no volia atemptar" contra la memòria de les víctimes, perquè la seva intenció era retirar el cartell, i no trencar-lo. Le Senne ha criticat la decisió dels grups de l'oposició d'abandonar el ple i unir-se a la concentració que reclamava la seva dimissió: "Han exagerat molt".

El president del Parlament ha dit que en aquest ple ha deixat les fotografies que les socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa han deixat als seients de la Mesa perquè en aquesta ocasió no es debatia la derogació de la Llei de memòria democràtica. "Quan es debat sobre això no es pot tenir un cartell al·lusiu a la memòria històrica en un determinat sentit", ha conclòs. Le Senne s'ha aferrat al càrrec malgrat les crítiques contundents que ha rebut de Prohens, que ha expressat "rebuig i pesar" contra el que va fer: "No es pot faltar al respecte a persones assassinades". Amb tot, el Govern ha descartat demanar la dimissió del president del Parlament, malgrat la insistència de l'oposició i la manifestació al carrer.

Abascal li demana que no faci "un pas enrere"

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha sortit al pas de la polèmica i ha demanat a Le Senne que "no faci ni un pas enrere davant els colpistes i els seus sicaris enpessebrats". Abascal ha assegurat que el president del Parlament és víctima d'atacs "per defensar la neutralitat de les institucions". En una piulada, ha garantit que Vox "defensarà les institucions de tots, malgrat qualsevol mena d'agressió".

stats