Parlament
Política Parlament 05/03/2024

L'exsoci d'Armengol considera "insuficients" les seves explicacions sobre el cas Koldo

Apesteguia apunta a un "canvi de guió" en la versió dels socialistes que genera "dubtes"

A.M.
1 min
El portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha considerat aquest dimarts que les explicacions que l'expresidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet des de Madrid sobre el cas Koldo són "clarament insuficients". L'ecosobiranista ha apuntat que hi ha "un canvi de guió" en les declaracions que ha ofert la socialista als mitjans de comunicació, en què ha assegurat que les mascaretes que es varen adquirir amb un contracte que ara investiga l'Audiència Nacional es varen guardar en un magatzem per si s'havien de retornar. En declaracions recollides per Europa Press, ha remarcat que el PSIB havia dit anteriorment que el motiu de reservar aquest material era que potser s'havia de fer servir si s'allargava la pandèmia.

El portaveu del partit, que va governar durant vuit anys amb els socialistes a les Illes, ha assegurat desconèixer la situació sobre el contracte de les mascaretes que investiga l'Audiència Nacional i ha demanat que es creï una comissió d'investigació al Parlament sobre la qüestió. Segons Apesteguia, aquest tipus de contradiccions mantenen els "dubtes", que s'acaben convertint en "sospites" per a la ciutadania.

Evita demanar la dimissió

Malgrat els dubtes expressats sobre la gestió d'Armengol (la conselleria de Salut durant el Govern del Pacte era en mans del PSIB), MÉS per Mallorca ha evitat sumar-se a les peticions de dimissió de la socialista. Apesteguia va argumentar dilluns en roda de premsa que fer-ho seria "irresponsable" perquè "no se sap si Armengol tenia coneixement que es va pagar per unes mascaretes que no eren les que s'havien demanat".

stats