Parlament
Política Parlament 30/01/2024

L'executiva de Vox Balears exigeix al PP que "no doni suport als trànsfugues"

De las Heras acusa els rebels de voler-se "quedar els doblers del grup parlamentari"

2 min
L'executiva provincial de Vox Balears, aquest dimarts

PalmaL'executiva de Vox Balears s'ha reunit aquest dimarts després del trencament absolut amb el gruix del grup parlamentari, que ha expulsat la presidenta provincial del partit, Patricia de las Heras, i el president del Parlament, Gabriel Le Senne. La direcció del partit ha assegurat que té el suport de l'executiva estatal de Vox i ha advertit el PP que esperen que no doni "suport als trànsfugues". "No ens semblaria una actuació ètica", ha remarcat Le Senne, que ha advertit que, si els populars opten aliar-se amb els cinc díscols, hi podria haver conseqüències per al PP, que governa amb Vox a diverses comunitats. "Suposam que la direcció estatal no ho veuria amb bons ulls", ha remarcat.

Le Senne ha fet aquestes declaracions després d'anunciar aquest dimarts dematí que demanaria dos informes als lletrats del Parlament, cercant la manera de mantenir-se en el càrrec de president. Per poder fer-ho, necessita el suport de la majoria de la mesa i, per tant, dos vots a favor del PP o del PSIB. Però més enllà d'aquest procés, el PP està abocat a entendre's amb els rebels. Els tres diputats no adscrits de què disposa l'executiva de Vox al Parlament no són suficients per garantir l'estabilitat del Govern i, per tant, renunciar a negociar amb els cinc indisciplinats duria l'Executiu a una situació de bloqueig de les seves iniciatives. "Els pressupostos ja estan aprovats", ha considerat De las Heras: "Les negociacions ja no s'estan duent tan al límit, perquè ja tindrien una capacitat de negociar les polítiques". En aquest sentit, ha assegurat que "si els cinc expulsats [de Vox] tenen unes idees i un compromís, no hi hauria d'haver cap problema" i el sentit del seu vot hauria de ser sistemàticament favorable al Govern. Per ara, els rebels han estès la mà als populars per mantenir l'aliança al Parlament, encara que sigui des de fora de les sigles del seu partit.

Acusa els díscols de moure's per "interessos personals"

De las Heras ha apuntat a un "interès personal" dels diputats en trencar amb l'executiva del partit. "Els dos liquidats som els que ostentam la presidència del Parlament i la del partit", ha exposat. En aquest sentit, ha assegurat que els díscols varen oferir a Le Senne "que si dimitia no se l'expulsaria del grup parlamentari". "Estaven interessats únicament i exclusivament a ostentar la seva presidència", ha assegurat, i ha acusat els cinc diputats de voler-se "quedar els doblers del grup parlamentari": "Si no, passarien al grup mixt". Des d'ara, ha advertit, el grup parlamentari de Vox, ocupat pels díscols amb la direcció estatal, ja no representa els "ideals" del partit.

stats