Vox
Política Parlament 25/01/2024

Els díscols balears de Vox no assistiran a l'acte de reelecció d'Abascal a Madrid

Només el comitè executiu provincial serà a l'Assemblea Extraordinària del partit, el proper dissabte

2 min
Coll, Abascal, Campos, de las Heras i Bestard aquest dissabte a la Feixina

PalmaL'acord tàcit de no agressió entre la direcció estatal de Vox i els díscols del Parlament va servir per superar la crisi interna, però no ha permès recuperar les relacions a les dues parts. El distanciament es manté, com es va fer evident el passat 16 de gener, quan el secretari general del partit, Ignacio Garriga, va evitar mantenir cap reunió formal amb els diputats del grup parlamentari en la seva visita a Palma, com va explicar l'ARA Balears. Aquest dijous s'han girat les tornes quan Vox a les Balears ha anunciat que només els càrrecs orgànics del comitè executiu provincial assistiran a l'acte de reelecció de Santiago Abascal com a líder de Vox, el proper dia 27 a Madrid. Cap dels díscols del grup parlamentari assistirà a l'Assemblea Extraordinària.

La diputada Patricia de las Heras assistirà a l'acte acompanyada del líder de Vox a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, el portaveu i el portaveu adjunt del partit al Consell de Mallorca, Toni Gili i David Gil; el vicepresident del Consell, Pedro Bestard, i el president del Parlament, Gabriel Le Senne. Tots ells formen part de l'executiva de la formació. El gruix del grup parlamentari de Vox a les Illes, capitanejat per Idoia Ribas i Sergio Rodríguez, va desobeir el passat mes d'octubre les directrius de Madrid, i es va negar a donar suport al sostre de despesa del Govern sense un compromís explícit del PP amb la lliure elecció de llengua a les aules. Malgrat que la direcció d'Abascal va optar per no sancionar els rebels (com que els escons són nominals, tenen la paella pel mànec), les relacions des de llavors han estat fredes.

Cap dels representants d'aquesta secció del partit, que es considera una ala més dura (ha estat més exigent en les negociacions amb el PP), no assistirà dissabte a l'acte. Fonts del partit apunten que es tracta d'un acte simbòlic, perquè no hi ha cap candidatura alternativa a Abascal i es permet el vot telemàtic, per la qual cosa diversos diputats han optat per no anar-hi. Per la seva banda, De las Heras ha mostrat suport a Abascal en un comunicat: "És una figura inqüestionable, la seva feina, dedicació, lluita per Espanya i els espanyols, el seu esforç diari per acabar amb els mantres de l'esquerra i ser el flagell del PP el converteixen en una figura molt necessària al panorama polític". Per la seva banda, Gili ha definit Vox com "l'arma que necessiten els espanyols de bé, que estimen el seu país, les seves arrels, que aposten pels seus compatriotes, que es neguen a viure de genolls i amb el cap acotat mentre l'esquerra ens enfonsa i el PP fa de covard". "La nostra missió és dur el nostre president a la Moncloa com més aviat millor", ha sentenciat.

stats