Parlament
Política Parlament 22/05/2024

El conseller d'Empresa diu que els detectius que va contractar varen trobar "indicis" d'espionatge en el passat

Sáenz de San Pedro no concreta per què va acudir als detectius privats

A.M.
2 min
El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro.

PalmaEl conseller d'Empresa, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha comparegut aquest dimecres en comissió parlamentària. L'objectiu de la compareixença: explicar per què va pagar detectius privats per trobar micròfons al seu despatx. El conseller ha argumentat que feia "anys" que l'edifici no era objecte de "cap control o revisió" en qüestions de seguretat, i això va motivar la "contractació d'un servei d'escombrat electrònic". "L'únic objectiu que hi havia era garantir que els despatxos i les zones comunes de la Conselleria gaudien de totes les mesures de confidencialitat", ha exposat. En aquest sentit, ha explicat que els detectius no varen trobar "elements de gravació" a les dependències del departament, "però sí indicis que amb anterioritat hi podrien haver existit".

Tot i això, Sáenz de San Pedro no ha concretat, malgrat les preguntes dels grups parlamentaris, quins eren aquests indicis, més enllà que es tractava d'"elements de gravació". "Hem actuat i actuu amb total transparència per garantir la confidencialitat de tot el que passa a la Conselleria", ha defensat, i s'ha negat a compartir les conclusions de l'informe dels detectius. Malgrat la insistència dels diputats de MÉS per Mallorca (el grup proposant de la compareixença), Ferran Rosa, i del PSIB, Ares Fernández, han expressat la seva queixa per la manca de resposta en la comissió, i perquè el Govern no els ha entregat documentació que havien sol·licitat al respecte a través del Parlament. "Potser algú del Govern no s'ha adonat que això, en lloc d'una novel·la d'Agatha Christie o House of Cards, s'ha convertit en un còmic de Mortadelo y Filemón, que és el que sembla si no donam explicacions", ha dit Fernández.

La contractació dels detectius va costar uns 4.000 euros. L'ecosobiranista Ferran Rosa ha reclamat al conseller que aclarís per què era "necessària": "Em preocupa, no que vostè faci el contracte, sinó que pugui haver existit un espionatge, perquè és una qüestió important que ens interpel·la a tots, no només és l'atemptat contra la seva privacitat, sinó contra el Govern". Sáenz de San Pedro només ha afegit, en la seva darrera rèplica, que les recomanacions que varen fer els detectius al seu informe foren "en l'àmbit exclusivament privat i informal".

Després que esclatàs el cas, el Govern va assegurar que va ser la Policia Nacional que va recomanar fer aquesta investigació amb detectius privats. Però després va rectificar aquesta conversa, insistint que provenia d'una conversa privada amb un agent.

stats