Unió Europea
Política Parlament 27/02/2024

Anticorrupció va enviar a la Fiscalia Europea els contractes del cas Koldo amb les Balears i les Canàries

Brussel·les sol·licita que s'investiguin les adjudicacions, pagades amb fons europeus

ARA Balears
1 min
La seu de la Comissió Europea a Brussel·les.

PalmaLa Fiscalia Anticorrupció va enviar a la Fiscalia Europea contractes del cas Koldo signats pels governs de les Illes Balears i les Canàries, segons informa Europa Press. Segons consta a la querella que va presentar Anticorrupció, el Ministeri Públic va emetre documentació a aquest organisme al juny de 2023, perquè els contractes es varen pagar amb fons europeus. Les adjudicacions sota sospita són el contracte del Servei de Salut de les Illes, per 3,7 milions d'euros a canvi de mascaretes FFP2, i tres contractes signats pel Servei Canari de Salut.

Aquesta mateixa setmana, les delegacions del PP i Cs al Parlament Europeu han instat la Fiscalia a investigar el cas de presumpte cobrament de comissions il·legals en la compra de mascaretes durant la pandèmia. Fonts de l'organisme recorden a Europa Press que estan obligats a "comprovar qualsevol indici del que eventualment en pugui resultar".

Brussel·les sol·licita comprovacions a l'Oficina Europea Antifrau

En paral·lel, la Comissió Europea ha sol·licitat a l'Oficina Europea Antifrau que investigui si el presumpte cas de corrupció pel qual Koldo García, exassessor de José Luis Ábalos quan era ministre, va ser detingut, va afectar els fons de la Unió Europea. "La Comissió prendrà les mesures necessàries per protegir el pressupost de la UE i té tolerància zero amb el frau", ha assegurat un portaveu comunitari a l'agència.

stats