04/12/2021

Victòria impactant del Mallorca al Wanda

2 min

Acabant amb dos davanters i sumar els tres punts amb gols d’un central i un mitja punta: així ha resolt el difícil tràngol el Mallorca davant l’Atlètic de Madrid, actual campió de lliga. Tothom té dret a marcar, i els dos gols, un de Russo i l’altre de Take Kubo, a més a més, han estat magnífics. Una victòria que podem qualificar de sorprenent i impactant: per l’escenari, pel rival i pel moment anímic que passava el Mallorca quan s’ha presentat al Wanda Metropolitano.

El partit dels mallorquinistes i, evidentment, el resultat no han pogut ser millors. No feia falta jugar molt bé per millorar, però avui l’equip de García Plaza ha confiat en si mateix i, llevat dels primers minuts de la primera part, els jugadors s’han tranquil·litzat i han començat un altre partit més motivats. Evidentment, com sempre, ens fixam en el resultat, que, al cap i a la fi, és el que compta, però també que l’actitud i el grau de concentració han estat més que notables.

El d’avui és el primer partit que perd l’equip de Diego Pablo Simeone al seu camp i aquesta dada és molt rellevant, tenint en compte que el Mallorca s’enfrontava a una de les millors defenses de la Lliga i a l’imbatible Oblak. Mirat des de qualsevol punt de vista, és una sorpresa monumental, però el resultat i la seva legalitat no deixen cap dubte. El del Wanda haurà estat el primer partit en què els canvis introduïts per García Plaza han donat el fruit esperat, sobretot l’aparició de Take Kubo, que ha resolt un contraatac i un gol espectaculars, que hauran significat allò que en diuen “tres punts d’or”.

Una victòria clara, merescuda i que el més optimista encara no se’n sap avenir. Ens consta que molts d’aficionats s’han estimat més anar a veure els llums de Nadal que passar pena davant el televisor i que, quan han sabut el resultat, els l’han hagut de repetir més d’una vegada. El partit d’avui entra en l’imaginari col·lectiu com un intangible. El resultat inesperat fa que el futbol encara tingui el poder d’il·lusionar i sense que el VAR, per una vegada, no hi hagi hagut d’intervenir. Un alè. Els tres punts que suma el Mallorca signifiquen cent cavalls de força per a un equip que havia entrat en una perillosa dinàmica negativa. Ara veurem si és capaç de gestionar-los divendres que ve a Son Moix, contra el Celta.

 Ricard Pla és periodista

stats