Opinió 10/05/2014

La targeta: un concepte tan antic com l’amistat

2 min

Bones, som el comercial del Partit. Si vostè va votar a les darreres eleccions, hi ha més d’un 40% de probabilitats que ho hagi fet per nosaltres. Si no ho ha fet, no passa res. Sempre s’és a temps de rectificar. Faci-ho a les pròximes. Dóna sort. Governam Espanya, les Balears, els consells insulars i al seu ajuntament. Ens volem dur bé amb tothom. Com digué el clàssic, li faré una oferta molt avantatjosa, una oferta que no podrà rebutjar.

Per què no fa descomptes als nostres afiliats? Entraria a formar part de llistat d’establiments Partit Friendly i això -ho doni per descomptat- suposarà un impuls per a la seva marca. No feim aquesta oferta a qualsevol. No, senyor. Observi aquest llistat: cap llibreria, cap teatre, cap galeria d’art...Tots són negocis honrats, fora de qualsevol sospita. Llocs on compra gent sana. No hi ha tampoc cap farmàcia. Però no és per això. No. Només faltaria que amb les importants aportacions que fan els apotecaris, encara haguessin de fer descomptes. Ho deu saber -no?- que el nostre president és apotecari. M’estic enredant amb preguntes beneites, clar que ho sap. La nostra llista ja és més famosa que la Llista de Schindler. Qualque dia en faran una pel·lícula.

Que com se’ns va ocórrer aquesta idea? Miri, els diaris van plens de casos així que ho han emporcat tot. Imagini’s el sofrit militant de base. Que si en tal va pagar la il·luminació de les noces de la filla del president; que si aquest altre donà un cotxe esportiu a la ministra de no sé què; que si un altre pagava vestits de luxe a X... Què li he de contar? I nosaltres sempre hem estat molt democràtics. No ens agraden els privilegis. El militant també mereix obsequis per la seva fidelitat. Obsequis en proporció al seu grau d’hospitalitat, perquè haurà observat que no queim en el parany d’un fals igualitarisme. Estic segur que m’entén.

Amic meu -el puc tractar així?-, amic meu, aprofiti l’oportunitat. Presumeixi de ser pioner en una iniciativa trencadora. Peluts, genteta vestida de verd, pidolaires evitaran la seva casa. No li espantaran la clientela. Guanyarà en distinció, ja ho veurà. I, sobretot, la nostra gent li estarà eternament agraïda. Són temps de crisi i la bona gent ens hem de donar una maneta sempre que puguem

No l’entretindré més. Aquí li deix el formulari d’inscripció a Establiments Partit Friendly. I ja que hi som, un full d’afiliació al partit. Si s’hi apunta, s’integra en una gran família: vostè oferirà favors i rebrà favors; farà descomptes i rebrà descomptes. La idea és boníssima. No sé com no se’ns havia ocorregut abans. Res més. Només ha de signar. D’aquí a dos dies, passaré a recollir els formularis.

stats