08/10/2023

Puigdemont ja hi va anar, a la presó

2 min
Feijóo, Ayuso i la plana major del PP aquest diumenge a la manifestació contra l'amnistia

El crit més sentit al passeig de Gràcia ha estat “Puigdemont a prisión”. Obliden que Puigdemont ja hi va anar, a la presó, i que va ser posat en llibertat al cap d’uns dies pel jutge alemany, que va sentenciar que no se’l podia jutjar per rebel·lió perquè els actes que se li imputaven no eren punibles a Alemanya segons la legislació vigent, i que ni tan sols era imputable per l’equivalent alemany aproximat d’alta traïció perquè l’octubre del 2017 no hi va haver violència (des de la Generalitat, s'entén). I el Consell d’Europa li va dir a Espanya que fes el favor de suprimir la sedició del Codi Penal. 

La premsa afí titula que a Barcelona es va manifestar el constitucionalisme. Passem per alt que Vox no només vol suprimir tot el títol vuitè de la carta magna, sinó que en aquell moment que tant els emociona de redactar “la Constitució que ens vam donar entre tots”, la ultradreta es va situar fora del consens i el catalanisme va ser-ne un dels ponents. 

Que ningú a Europa comparteixi el biaix de la justícia espanyola, fins al punt que cap justícia europea no ha retornat a Espanya cap exiliat via extradició, tant els és. Ells només saben dir "Puigdemont a la presó", és a dir, venjança. És tot el que tenen a oferir el PP i Vox en matèria de Catalunya, perquè és la seva gasolina electoral i una raó principal per existir, com abans ho van ser les firmes contra l’Estatut i ara ho és la persecució del català allà on es parli, via jutjats contra les escoles a Catalunya o via pactes de governabilitat PP-Vox al País Valencià i les Illes Balears. Són adaptacions segons les èpoques del seu programa de sempre, que és Catalunya, a callar i a pagar.

stats