PÍNDOLA LEGAL
Opinió 30/01/2016

Pot l’empresa revisar el teu correu laboral?

1 min

Aquestes darreres setmanes hem conegut una nova sentència del Tribunal de Drets Humans Europeu, que confirma els criteris seguits per nosaltres, sobre la facultat de les empreses de controlar les comunicacions digitals dels empleats (correus, xats, WhatsApp...).

La conclusió a la qual arriben és que, si prèviament l’empresa ha informat els treballadors que poden revisar els correus o xats professionals, les possibilitats de control són molt àmplies. Excepte alguna situació en què sigui descaradament desproporcionat el control respecte de la pretensió, l’empresari pot accedir i revisar els mails del treballador, els xats que utilitzi per contactar amb clients o altres treballadors i totes aquelles eines tècniques que se’ls hagi facilitat.

La clau per a l’empresari: la inclusió d’una clàusula en el contracte que limiti l’ús de les comunicacions a aspectes professionals i adverteixi sobre la possible vigilància. Per al treballador, la privacitat en entrar a treballar queda molt minvada.

Així que reviseu contractes o, si sou treballadors, no penseu que el vostre correu laboral és el vostre raconet absolutament privat...

stats