25/01/2022

No pot continuar fent de policia

1 min

El policia nacional Iván Racaj, que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs, hauria de ser expulsat del cos. La seva posició és insostenible per a la societat i per a la policia mateixa. Ja ho era abans d’arribar a la sentència d’ahir, però ara la seva actuació violenta és una veritat judicial i caldria actuar en conseqüència.

L’uniformat, estant fora de servei, va pegar a un ciutadà a la cara i li va etzibar puntades de peu als crits de “Viva España!” i “Viva Franco” quan el va reconèixer com a periodista especialitzat en l’extrema dreta, va ensenyar la placa amb la intenció d’atemorir els testimonis i poder fugir i va tenir la gosadia de denunciar l’agredit per fer-lo passar com l’agressor en una baralla, una versió que ha sostingut durant tres anys i mig, perquè els fets van passar el juliol del 2018.

No estem parlant d’un policia acabat de sortir de l’acadèmia, sinó d’un inspector de la Brigada d’Informació. En aquest sentit, crida l'atenció que la sentència que el condemna a un any de presó inclogui l’obligació de fer dos cursos, un de prevenció de la violència i l’altre d’acceptació de la diversitat. Si a un inspector cal educar-lo (o reeducar-lo) en matèries tan bàsiques com aquestes és que ha oblidat completament de què treballa i no hauria de poder continuar treballant com a policia ni un minut més. El ministre de l’Interior hauria d’estar amoïnat pel fet que en un estat democràtic un policia anés ajuntant pel carrer els noms d’Espanya i de Franco. I hauria d’actuar en conseqüència.

stats