09/11/2022

Els monopatinadors de davant del Macba

2 min

Un decret de l’alcaldia de Barcelona prohibirà que els skaters patinin entre les deu del vespre i les nou del matí a la plaça dels Àngels, davant el Macba. La raó és el soroll.

Però el control del soroll, sent molt important per a la salut, no és l’única molèstia que causen els monopatinadors en aquesta plaça: se l’han apropiat, fan malbé el paviment i l’han convertit en un espai antipàtic, desagradable i perillós de passar-hi. A la mateixa plaça hi ha una escola d’infantil i primària i és camí de pas d’un institut, però això es veu que no li importa gaire, a l’Ajuntament.

De manera que no entenc per què l’alcaldia no els hi ha prohibit patinar les 24 hores del dia. No s’entén que facin aquesta excepció amb els skaters en aquesta plaça (o a la plaça Universitat), quan es tracta de ganàpies que poden fer mal a les velocitats que van i amb el pes que desplacen. I no provis de demanar-los que s’apartin o que afluixin perquè n’hi ha alguns que no coneixen el que és l’educació ni el respecte per l’espai públic.

No sé per què ells sí que poden fer el que els dona la gana i, en canvi, els nens i les nenes no hi poden jugar al que vulguin, però el cert és que el monopatinadors són incompatibles amb qualsevol altra activitat. Si cal, que els busquin un espai alternatiu on puguin agafar embranzida i fer piruetes, però si a l’Ajuntament troben cool la postal dels monopatinadors davant el Museu d’Art Contemporani de la ciutat, o els fa angúnia conjugar el verb prohibir, que intentin passejar-hi amb un cotxe de criatura o una cadira de rodes. O caminar-hi tranquil·lament.

stats