Associació d’Amics de la Vall de Coanegra
07/01/2022

L’abús privat de SILSIA SL sobre el torrent de Coanegra

2 min

No és una qüestió nova, ni una qüestió que sapiguem de fa poc temps. Es tracta d’un abús continuat dels propietaris de Son Oliver sobre el torrent de Coanegra i del seu menyspreu a un bé comú, que  indigna  tota la gent que respecta els bens públics, defensa l’interès general i estima la vall de Coanegra.

Aquesta gent afortunada, propietària de la meravellosa finca de Son Oliver, que mai s’ha volgut sentir de Mallorca ni integrar-se amb la gent de Santa Maria, manté il·legalment una càmera enfocant el camí de Coanegra (camí de Santa Maria a Orient), que els permet gravar sense consentiment tota la gent i els vehicles que hi passam.

Damunt el torrent, que depèn de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern balear, hi mantenen, a la banda del camí, una barrera inútil damunt el pont de l’entrada antiga, tancada amb un pany de maleta i cadena, que demostra el seu menyspreu pels bens públics, ja que, en l’actualitat, pel fet d’haver construït una altra entrada, ja no necessiten ni utilitzen el pont per a res. 

Per llei, els torrents són espais de domini públic i disposen de vuit metres per banda de servitud i de domini públic. Però sols per demostrar la seva impunitat a l’hora d’infringir les lleis mantenen la reixa entre el torrent i el camí amb la falsa excusa de guardar unes ovelles que no hi ha.

Però tot això no seria possible sense la complicitat continuada i el deixar fer de la Guàrdia Civil, la Delegació del govern i el sistema judicial espanyol, que miren cap a un altre costat pel que fa a les malifetes dels propietaris de Son Oliver en contra de l'interès general.

stats