13/08/2021

Els fils es tornen a moure en aigües illenques

2 min

Les fotografies al Club de Mar han quedat estantisses, com tot el que envoltava Joan Carles de Borbó durant part dels 80 i els 90. No només perquè el paper couché té això, que torna groguenc amb el temps, sinó perquè tot el que rondava el monarca emèrit durant anys i panys ha fet un gir de 180 graus i el que era saber fer ara és un manual de males pràctiques, per dir-ho fi.

Qui volia ser qualcú s’espavilava per passar uns dies d’agost per Mallorca i trencar el cordó sanitari de la Casa Reial. L’enfilall de noms era etern, tot i que n’hi havia que només feien veure que eren del seu cercle. Bravejant n’hi havia a bastament per poder prosperar, l’únic objectiu que tenien en tornar a Madrid. 

Després, durant anys, ja no feia bo deixar-se veure per aquí. La caiguda en desgràcia de la beautiful people en va ser el detonant. Però, per un motiu o l’altre, les elits emergents tornen a triar les aigües illenques per establir llaços. Aquest estiu, un grup de joves assessors polítics, econòmics i socials (més propers a l’esquerra que a la dreta) han escollit les Balears per fer el que es diu una inversió de futur. Amb una agenda desenfadadament cuidada, han combinat a la perfecció l’oci i la feina. En aquests ambients, mai es deixa d’estar a l’aguait. Han tocat totes les peces.  

No han anat de regates, han compartit pensaments, coberts i navegació amb el que es diu la crème de la crème. Ho han fet en grups més amplis o reduïts, en funció de l’ocasió. Fins i tot, n’hi va haver que despatxaren al Consolat amb la presidenta. Canvien les estovalles del Flanigan per les de qualsevol restaurant de moda de Santa Catalina. Han baratat les maneres i van carregats d’ètica. Han après de la història. Per Marivent, no hi han passat, però no ho descarten en un futur. El rei és el rei i Felip no és Joan Carles, ni en fets ni en poder.

stats