15/06/2021

La dieta de Leo Messi i la nostra

2 min

Llegeixo a l’ARA que el Barça fitxarà Silvia Tremoleda, la nutricionista del Manchester City de Guardiola. És la que va fer-li una dieta a mida a Leo Messi perquè es lesionés menys sovint. Sense conèixer-la més enllà de quatre frases que hem intercanviat a Twitter, em cau molt bé, perquè practica esport (és una corredora excel·lent) i amb la nutrició el que practica, pel que veig, és el sentit comú. És molt bona notícia que els equips de futbol tinguin experts en menjar.

Al nostre voltant hi ha cada cop més trastorns alimentaris. Aquesta nena de la classe té anorèxia, aquest nen, obesitat, aquesta altra, bulímia, i aquest, vigorèxia. Hi ha adolescents que per qüestions ètiques no volen menjar carn, hi ha adolescents que no tasten la verdura i que s’alimenten de pizza. Allò que abans era un extra (una bossa de patates fregides, un gelat, un refresc) ara ho veus cada dia als parcs a l’hora de berenar. Que un equip de futbol tingui una nutricionista, i que se sàpiga i se’n parli, em sembla fantàstic, perquè hi ha molts adolescents esportistes que voldran saber què li aconsella a Messi. Segur que no li prohibeix la pizza o l’asado, però els hi restringeix, i potser li diu que pot prendre una copa de vi dissabte, si no té partit. Potser la Silvia Tremoleda farà, també, una dieta per a les jugadores, que, esclar, tenen necessitats diferents que ells.

Seria bo que ens fes saber quines coses els aconsella, quines els desaconsella, quines els deixa prendre de tant en tant i per què. Menjar pitjor, menjar més processats, lesiona més? Fa estar més cansat? La Silvia Tremoleda em dona confiança com a nutricionista perquè –i és una impressió que no es basa en res– em fa l’efecte que gaudeix menjant. Un dia una nutricionista, a la tele, em va dir que les patates fregides no engreixaven “si te’n menjaves tres o quatre”. I jo vaig pensar: “Qui pot, excepte ella, menjar-se’n tres o quatre?”

Empar Moliner és escriptora

stats