06/03/2024

Bon dia, Catalunya

2 min
Jordi Pujol i Pasqual Maragall en una imatge d'arxiu de 1999.

1996. Aquestes són les notícies del matí. President Jordi Pujol:

“Hauríem d’anar a una formulació del finançament de la Generalitat en una línia de pacte fiscal de Catalunya amb el govern central”.

1999. Aquestes són les notícies del matí. President Jordi Pujol:

“No podem fer un país d’alt nivell europeu amb el finançament pitjor d’Europa. No és que no hàgim aconseguit millores en el nostre finançament, però el nostre dèficit fiscal segueix sent insuportable”.

2005. Aquestes són les notícies del matí. President Pasqual Maragall:

“Negociarem un nou sistema de finançament que millori la suficiència i la capacitat de decisió que tenim sobre els nostres propis recursos i que incorpori un nou disseny de la solidaritat que volem tenir amb els territoris de la resta d’Espanya”.

2005. Aquestes són les notícies del matí. President Pasqual Maragall:

“El que estem demanant no és la Lluna, però està molt amunt, és una proposta formidable, la millor proposta que mai Catalunya hagi fet en matèria de finançament autonòmic”.

2012. Aquestes són les notícies del matí. President Artur Mas:

“Amb el pacte fiscal resolt, molts problemes que té Catalunya no els tindria en aquest moment, estaríem al mateix nivell que la gent bona d’Europa”.

2023. Aquestes són les notícies del matí. President Pere Aragonès:

"El 2024 ha de ser l’any en què acordem un finançament singular amb l’Estat que posi fi a un dèficit fiscal insuportable que ens priva de destinar els recursos que ja paguem, però que administren uns altres, a millorar la sanitat, l'educació o a ajudar autònoms, emprenedors, persones amb dependència, i a lluitar contra les violències masclistes".

Que en el futur un president de la Generalitat no hagi de pronunciar un discurs així és, també, una qüestió de dignitat nacional.

stats