Meteorologia
Societat Meteorologia 01/02/2024

Temps anticiclònic i temperatures altes, la previsió del cap de setmana a les Balears

Les màximes oscil·laran entre els 15 i els 19 graus i podrien arribar fins als 20 graus diumenge

ARA
1 min
Imatge d'arxiu. / ARA BALEARS

PalmaLes Balears viuran un cap de setmana marcat pel temps anticiclònic i temperatures més altres del que és habitual en aquesta època l'any, amb cel poc nuvolós i sense precipitacions. Segons ha informat aquest dijous l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i ha recollit Europa Press, els propers dies les temperatures no experimentaran "molts de canvis".

En aquest sentit, les temperatures màximes oscil·laran entre els 15 i els 19 graus i podrien arribar fins als 20 graus aquest diumenge, mentre que les mínimes se situaran entre els 3 i els 10 graus. D'altra banda, no s'esperen precipitacions per a aquest cap de setmana i, probablement, fins d'aquí uns nou o deu dies.

Avís per vent fort que afectarà Menorca i el nord de Mallorca

Així mateix, aquest divendres s'espera un petit canvi en el vent, que entrarà més fort de Tramuntana i afectarà especialment Menorca i el nord de Mallorca. En conseqüència, l'Aemet ha activat l'avís groc per risc de fenòmens costaners, ja que es preveu que les ratxes puguin assolir ser d'entre 45 i 55 quilòmetres per hora, fet que podria provocar ones d'entre tres i quatre metres. Per aquest motiu, el Servei d'Emergències 112 ha activat així l'Índex de Gravetat 0 (IG0) per a aquest divendres a les dues illes.

L'avís estarà activat des de la matinada del divendres i fins a les 15 h, ja que després tornarà a afluixar el vent. L'Aemet també ha incidit que, a causa del vent, les temperatures a Menorca i al nord de Mallorca puguin descendir lleugerament, fins a situar-se en 14 i 15 graus.

stats