Meteorologia
Societat Meteorologia 22/07/2023

Mallorca estarà en risc per altes temperatures aquest diumenge amb màximes de 36 graus

L'alerta estarà activa especialment entre les 13 h i les 21 h

ARA Balears
1 min
Onada de calor.

PalmaLes altes temperatures provocaran aquest diumenge que fins a 19 províncies activin els avisos de risc, amb màximes que, en el cas de Mallorca, podrien arribar als 36 graus en alguns punts de l'illa, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) recollida per Europa Press. D'aquesta manera, l'illa estarà en avís groc, al qual també se sumarà Menorca, en aquest cas per rissagues. L'alerta estarà activa especialment entre les 13 h i les 21 h. Pel que fa a dilluns, les alertes s'estendran a pràcticament tot l'Arxipèlag, amb màximes entre els 36 i els 38 graus.

Nova 'nit tòrrida' a les Illes

Cal recordar que aquest dissabte a la nit les Balears han registrat una nova 'nit tòrrida' generalitzada amb temperatures mínimes per damunt dels 25 graus, que han assolit els 27 graus en alguns punts, tot i que en certs indrets de la serra de Tramuntana la mínima s'ha situat per davall dels 20 graus.

En aquest sentit, al far de Portopí anit el termòmetre no ha baixat dels 27 graus, mentre que al port de Sóller, a Banyalbufar, a l'aeròdrom de Son Bonet, a l'aeroport d'Eivissa, a Vila i a Formentera la mínima ha estat de 26 graus.

A la resta de l'Arxipèlag els registres mínims durant la nit han baixat lleugerament respecte dels darrers dies i s'han situat entre els 24 i els 25 graus. A més, en alguns punts de la serra de Tramuntana les mínimes han estat d'uns 22 graus i fins i tot per davall dels 20, com els 18 graus registrats a Escorca-Son Torrella i a la serra d'Alfàbia.

stats