Meteorologia
Societat Meteorologia 27/11/2023

L'arribada d'un front fred provocarà una baixada de les temperatures a les Balears a partir de divendres

Les màximes se situaran entre 14 i 18 graus i les mínimes, entre 4 i 10

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaLes Balears experimentaran, a partir de divendres, l'entrada d'un front fred que provocarà una baixada de les temperatures, mentre que les màximes es registraran, inusualment, a la matinada, i aniran descendint durant el dia. Així, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i ha recollit Europa Press, la nit de divendres les temperatures se situaran entre 14 i 18 graus, i baixaran fins a situar-se entre 4 i 10. Per al mateix divendres, a més, es preveuen cels coberts al matí amb probabilitat de ruixats a totes les Illes.

D'altra banda, per a aquest dilluns, l'Aemet preveu alguna precipitació ocasional a Menorca, sense afectar la resta de l'Arxipèlag. El vent ha bufat moderadament d'oest a sud-oest, cosa que ha provocat que les temperatures nocturnes fossin més altes que en dies anteriors, oscil·lant entre 9 i 15 graus. Per la seva banda, les diürnes se situaran entre 18 i 21 graus.

Previsions durant la setmana

Per a aquest dimarts, es preveuen intervals de niguls al nord de les Illes amb alguna precipitació dèbil, ocasional i aïllada a Menorca i al nord de Mallorca. A la resta de les illes els cels seran poc nuvolosos. De la mateixa manera, el vent serà d'oest i nord-oest, amb intervals forts que a l'horabaixa aniran baixant fins a moderar-se. Les temperatures també cauran lleugerament, amb les nocturnes de nou entre els 9 i els 15 de graus, i les diürnes, entre 17 i 20.

Dimecres continuaran els intervals nuvolosos en general, tot i que es veu una baixa probabilitat de pluja, que podria ser ocasional i aïllada a Menorca i al nord de Mallorca. Aquest dia, les temperatures a la nit baixaran fins 4 i 10 graus, i les diürnes es mantindran entre 17 i 21. Dijous també hi haurà intervals de niguls al final del dia, mentre que cap a l'horabaixa i la nit, el cel estarà més tapat, cosa que precedirà l'entrada del front fred la matinada de divendres.

Pel que fa al cap de setmana, l'Aemet preveu algun ruixat ocasional i que les temperatures es mantinguin baixes, amb màximes que no passaran de15-16 graus i mínimes d'entre 4 i 8 graus.

stats