Estrena televisiva

Torna 'Todos mienten': Què ets capaç de fer per protegir el teu fill?

El 'thriller' dirigit per Pau Freixas i protagonitzat per Irene Arcos és una de les apostes de Movistar+ per acabar l'any

3 min
Una escena de la segona temporada de 'Todos mienten'

BarcelonaLa plàcida urbanització de Belmonte està totalment en xoc: qui ha assassinat l'Ivan? Com es pot recuperar la comunitat d'aquest crim? La segona temporada de Todos mienten arrenca just allà on va acabar la primera: amb la mort del jove que es va enamorar bojament de la Macarena (Irene Arcos), la protagonista, i va posar cap per avall la tranquil·litat dels veïns. Dirigit per Pau Freixas –creador de ficcions com Herois (2010), Polseres vermelles (2011) i Benvinguts a la família (2018)–, el thriller torna aquest dijous a Movistar+ amb una segona entrega que manté l'essència de la primera i embolica encara més les trames entre els personatges. Mentides, secrets, enganys i traïcions són els ingredients principals de la sèrie, que compta amb un repartiment de luxe encapçalat per Natalia Verbeke, Eva Santolaria, Juan Diego Botto, Ernesto Alterio i Leonardo Sbaraglia.

Els nous episodis de Todos mienten estan marcats per la necessitat dels protagonistes de mantenir el control i les aparences malgrat que, als seus peus, tot trontolla. La Macarena i l'Ana (Natalia Verbeke) intentaran girar full i deixar que, amb el temps, la gent s'oblidi del Néstor (Leonardo Sbaraglia), a qui donen per mort. L'aparició d'un cadàver pràcticament irreconeixible en una cabana abandonada farà reaparèixer tots els fantasmes i les farà sospitar del seu entorn. "Mantenim el to i l'esperit respecte a la primera temporada, fins i tot diria que encara n'hi ha més. Tota la part de misteri i humor negre, que porta els personatges a situacions límit, accentua la comèdia present a la sèrie", explica Freixas.

La ficció posa el focus en les protagonistes femenines i explora com intenten sobreviure en una comunitat tancada i inquisitiva, que les jutja i les observa constantment. El director subratlla que els nous episodis tornen a jugar "amb l'esperit d'entreteniment i de misteri", alhora que aprofundeix en "la mirada d'aquestes dones que viuen a Belmonte i procuren que tot segueixi en equilibri". De portes endins, els personatges també s'hauran d'enfrontar a crisis matrimonials, desconfiances, enveges i girs inesperats que encara posaran més en risc la tranquil·litat del seu dia a dia.

Les relacions entre mares i fills

Entre els conflictes que a Freixas li interessava abordar aquesta temporada hi ha els clarobscurs de les relacions maternofilials. "Fins on arribaries a mentir per salvar el teu fill? Què ets capaç de fer per protegir-lo? Encobrir-lo perquè no pagui per allò que ha fet és protegir-lo? O és millor enfrontar-lo amb les conseqüències dels seus actes perquè n'extregui un aprenentatge?", es pregunta el director. La sèrie no dona respostes, sinó que planteja el dilema a l'espectador perquè ell mateix es posicioni: "Cadascú ha de fer la interpretació que cregui de què significa protegir un fill", afegeix el director.

Un altre dels grans temes de la sèrie són les pressions socials i les aparences. "D'una manera més evident o més subtil, tots mentim en el nostre dia a dia per mantenir l'statu quo. Tots tenim la sensació que hem de ser políticament correctes amb el nostre entorn perquè no val la pena fer mal als altres dient la veritat sempre. Aquestes petites mentides s'acumulen a Belmonte, on tot explota, s'aixequen les catifes i queda al descobert tot el que hi havia a sota", assenyala Freixas.

Com ja va passar amb la primera temporada, Todos mienten és una sèrie amb un ampli repartiment format per primeres espases de la interpretació, entre les quals també hi ha Miren Ibarguren, Ernesto Alterio i Amaia Salamanca. Als nous capítols, a més, s'hi sumen dues incorporacions: Alberto San Juan i Kiti Mánver. El càsting és, de fet, un dels valors de la ficció, segons Freixas: "He buscat l'excel·lència en el to, i això no hauria estat possible sense uns intèrprets que són la bomba. Necessitava actors molt potents i capaços d'interpretar registres variats per poder polir bé els personatges". Movistar+ oferirà un capítol setmanal de la segona temporada, que tindrà sis episodis de 45 minuts.

stats