Suspenen el judici per abusos sexuals a 'Gran Hermano' pels problemes psiquiàtrics de la denunciant

Carlota Prado no ha pogut comparèixer i la jutge ha sol·licitat un informe psicològic

ARA
2 min
José María López i Carlota Prado a 'Gran hermano'

BarcelonaUna jutge de Madrid ha suspès el judici contra José María López Pérez, acusat d'haver comès abusos sexuals durant la seva participació al reality Gran Hermano Revolution, després que la denunciant no hagi comparegut al jutjat al·legant "problemes psiquiàtrics greus". Carlota Prado no s'ha presentat a la vista oral i la jutge ha demanat que un metge forense faci un informe psiquiàtric que acrediti quin és l'estat de la denunciant i si està en condicions de declarar.

L'advocat de la jove ha explicat que Prado va ingressar de manera voluntària en un hospital psiquiàtric al desembre però que fins ahir creien que podria comparèixer en la vista oral. De fet, el lletrat ha explicat que esperaven que arribés ahir a Madrid per declarar avui però que finalment no va ser així. Assegura que en la conversa telefònica que hi ha mantingut la noia deia "incoherències". Asseguren que la salut mental de Prado ha empitjorat molt des del 2017, quan s'hauria produït l'abús. "Tenia antecedents d'algun problema psiquiàtric, i el programa ho hauria d'haver sabut", ha remarcat.

Els representants de José María Pérez López s'han mostrat en contra de la decisió de la jutge al·legant que existeix una contradicció entre el que diuen els advocats de Prado, que asseguren que està "inhabilitada", i la seva activitat a les xarxes socials. La jutge, però, s'ha refermat i ha dit que el judici s'ha de celebrar amb la presència de la víctima, motiu pel qual ha reclamat proves documentals que acreditin quin és el seu estat.

L'advocat de Carlota Prado vol que hi hagi un canvi d'instrucció en el cas i que passi a ser jutjat com un abús sexual amb penetració i no sense penetració, com es jutjarà. A la sortida del jutjat, el lletrat ha remarcat que "hi ha indicis seriosos, per imatges gravades, que hi ha penetració". Si es fes aquest canvi d'instrucció, la pena per a l'acusat podria ser d'entre quatre i deu anys de presó, en comptes dels dos anys i mig que demana ara la Fiscalia.

Pel que fa als danys morals i la petició d'una reparació econòmica, la Fiscalia sol·licita 6.000 euros d'indemnització i una quantitat idèntica a pagar per part de la productora del programa pels danys ocasionats arran de l'exhibició a la perjudicada de les imatges gravades. Els escrits de l'acusació particular elevaven la quantitat a 133.333 euros.

El presumpte cas d'abús s'hauria produït el 14 de novembre del 2017, quan Carlota Prado i José María López eren tots dos concursants de Gran Hermano Revolution. Els fets haurien tingut lloc després que la productora organitzés una festa a la casa de Guadalix de la Sierra on es rodava el programa i en la qual els concursants van consumir alcohol. Cap a la 1.30 h, Prado, que anava beguda, es va retirar a l'habitació. López (que anteriorment havia mantingut relacions consentides amb ella dins la casa) la va acompanyar, es va estirar amb ella al llit i, després de tapar-se amb un edredó, l'hauria penetrat sense el seu consentiment. Posteriorment, la productora del programa, Zeppelin TV, hauria intentat ocultar l'agressió.

stats