Mèdia 24/02/2020

SPIB dona suport als periodistes acomiadats per 'Diario de Mallorca' i demana un canvi en el model de negoci

"Sense periodistes no hi ha periodisme", ha remarcat el sindicat durant la concentració

Ara Balears
1 min
L'SPIB recolza els periodistes acomiadats per 'Diario de Mallorca' i demana un canvi en el model de negoci

PalmaEl Sindicat de Periodistes de les Illes Balears s'ha concentrat aquest dilluns davant l'Auditori de Palma per mostrar el seu suport als periodistes acomiadats pel Diario de Mallorca. Amb el lema 'Sense periodistes no hi ha periodisme', desenes de professionals han participat en la concentració, en què s'ha criticat que el mitjà prescindís de més professionals de la comunicació. "Si nosaltres perdem companys, tu perds informació", apuntaven en una de les pancartes que els assistents han mostrat durant la concentració. A través d'una piulada, el sindicat ha assegurat que "Diario de Mallorca no és el mateix sense Felipe Armendáriz, Pep Córcoles, Lourdes Duran i Lorenzo Marina".

Segons ha explicat el sindicat, l'objectiu de la concentració no era només "donar suport als companys, sinó que també volem denunciar que amb redaccions tan pobres no es pot fer periodisme i no volem que aquest sigui el model periodístic". A més, la secretària general del sindicat, Maria Amengual, ha recordat a Diario de Mallorca, que "aquest premi que han rebut per tants anys fent bon periodisme no hauria estat possible sense la feina de tots els professionals".

A la concentració s'hi han sumat el batle de Palma, José Hila i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que han volgut mostrar també el seu suport a aquests professionals acomiadats pel mitjà balear i mostrar la seva preocupació pel sector periodístic.

stats