'Realities' i entreteniment blanc, les armes de la batalla entre Telecinco i Antena 3

Les dues cadenes privades van tancar l'agost empatant a l'Estat, una situació que volen desencallar apostant pels gèneres que dominen més

3 min
El programa 'Veo cómo cantas' és una de les novetats d'Antena 3

Després de 35 mesos consecutius sent líder a tot l'Estat, Telecinco perdia aquest agost la medalla d'or i empatava tècnicament amb Antena 3, la seva principal rival. El bon funcionament de Pasapalabra i les sèries turques han fet que la primera cadena d'Atresmedia escalés posicions fins a posar en perill el regnat de Mediaset, fins al punt que un dels seus programes insígnia, Sálvame, ha hagut de patir per les audiències. Un cop tancat l'estiu, sempre de consum televisiu anòmal, les dues cadenes es disposen a conquerir el tron apostant pels gèneres que dominen, els realities en el cas de Telecinco i l'entreteniment familiar en el d'Antena 3.

La primera a plantar batalla serà Antena 3, que aquest dimecres estrena Veo cómo cantas en franja de prime time; es tracta d'un format que, en essència, és una reconversió de Mask singer, un dels programes que ha donat més alegries a la cadena els últims mesos. En el nou programa, també d'origen sud-coreà, un concursant, amb l'ajuda d'un grup de famosos i un artista convidat, haurà d'endevinar si uns cantants misteriosos són bons o mals vocalistes sense sentir-los cantar. El concursant s'haurà de guiar només per la seva aparença, la manera de moure's, l'actitud a l'escenari i la manera de fer playback.

Si Telecinco té presentadors i col·laboradors que ja són imatge de la cadena, Antena 3 també. En el cas de Veo cómo cantas, el canal ha apostat per cares estretament vinculades al grup. El presentador del programa serà Manel Fuentes, que compaginarà el concurs amb la preparació de la novena temporada de Tu cara me suena, i el grup de famosos que ajudaran els concursants seran la cantant Ruth Lorenzo, l'actriu Ana Milán, l'estilista Josie i l'humorista El Monaguillo. Amb aquest nou espai, la cadena reafirma quin és el seu model: entreteniment blanc sense gaires estridències i allunyat de la informació del cor que sustenta Telecinco. Potser preveient una derrota, Mediaset ha programat per a la nit de dimecres una pel·lícula, la versió amb actors de La bella y la bestia.

'Secret story', el nou 'reality'

El segon duel entre les dues cadenes es viurà aquest dijous. Telecinco traurà tota l'artilleria amb Secret story, una mena de Gran hermano VIP que evita utilitzar una marca que està en hores baixes des del cas de la violació denunciada per una concursant de la versió d'anònims del reality. El nou programa és una versió d'un format francès que consisteix en reunir en una mateixa casa diferents famosos que lluitaran perquè els seus secrets íntims no surtin a la llum. El nou espai és 100% Mediaset: els presentadors dels diferents programes –l'emissió regular i els debats– seran Jordi González, Jorge Javier Vázquez, Carlos Sobera i Lara Álvarez. Els concursants també són vells coneguts de l'univers Telecinco: des de Bigote Arrocet fins a excol·laboradors de la casa com Luis Rollán.

Per intentar frenar el tsunami de Secret Story Antena 3 confia en una de les seves sèries més conegudes, Los hombres de Paco, que ha tornat 11 anys després del seu final. La cadena emet aquest dijous el segon episodi de la nova temporada, quatre mesos després d'estrenar el primer, que va aconseguir 2,6 milions d'espectadors i una quota del 19,5%. Seguint la seva política habitual, la nova temporada ja s'ha pogut veure per la seva plataforma de pagament, Atresplayer Premium.

Secret story no és l'únic reality que Telecinco ha preparat per a aquesta temporada. Aquest dilluns la cadena de Mediaset estrena La última tentación, una espècie d'all stars de La isla de las tentaciones, ja que reuneix algunes de les parelles –abans anònimes, ara ja estrelles de l'univers Mediaset– que ja van passar pel programa que posa a prova la fidelitat. Una nova mostra que a Telecinco els programes tenen infinites vides, encara que siguin apedaçades i maquillades.

stats