Com canviaran les xarxes socials
Mèdia 29/01/2023

Quirze Salomó: “D’aquí un any el Catvers serà hiperrealista”

Conseller delegat del Centre Blockchain Catalunya

E.B.A.
2 min
Imatge de l’entrevista, feta en una sala del Catvers.

BarcelonaEntrevisto el responsable del Centre Blockchain Catalunya (CBCat), Quirze Salomó –que també va ser el fundador de Nostrum–, en un dels projectes d’aquesta entitat fundada per la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat: el Catvers. Parlem en una sala amb la taula parada, un tió amb barretina i decoració nadalenca feta amb uns gràfics que recorden els del videojoc Doom, dels anys 90. Jo duc un avatar d’elf nadalenc; ell, un de pastoret negre, amb barretina.

Què és ara mateix el metavers?

És l’etapa final de la transformació digital. El lloc d’arribada on convergiran la gran majoria de tecnologies digitals. Una realitat paral·lela a la que vivim, una nova dimensió on la humanitat viurà tal com viu a la dimensió física.

T’hi sents a dins, d’aquest menjador amb un tió. Però els gràfics són com dels anys 90. Evolucionarà ràpid?

Soc tecnooptimista i crec que sí. Veig moviments molt importants de milers de milions d’inversió de grans companyies com Nvidia, Apple, Facebook, Google... Els dispositius aniran millorant molt de pressa. He provat les Oculus noves i el salt ja és molt gran. Hem d’entendre el metavers com la Sagrada Família: estarà en construcció durant dècades i anirà evolucionant i millorant. Això que veus aquí és un software basat en Mozzilla Hubs, de codi obert. Però era per a la fase 0 del Catvers. Ara anirem a la fase 1 i apostem per un software molt diferent, hiperrealista, on et costarà de distingir si ets al món físic o al digital. L’aposta del CBCat és perquè d’aquí un any el Catvers sigui així.

A part del Catvers, quins són els projectes que teniu a curt termini relacionats amb el metavers?

Tenim en marxa, no et puc dir on, la possibilitat de fer un vertical dedicat al tèxtil digital. Aquí hi haurà una subseu, amb un marketplace, on els creadors podran crear moda digital per als avatars. Espero que vegi la llum en els pròxims mesos.

stats