12/06/2024

Un premi a Ayuso per la seva gestió sanitària? Sí, no és broma

2 min
Portada de La Razón del dimecres 12 de juny de 2024.

BarcelonaEl diari La Razón ha atorgat a la Comunitat de Madrid el seu Premi Especial a la Gestió Sanitària en el marc dels XIII premis A Tu Salud que atorga el susdit rotatiu, que ens n'informa aquest dimecres amb una portada monogràfica on apareix Isabel Díaz Ayuso amb el premi a la mà i amb aquest titular: "Persegueixen la col·laboració público-privada en sanitat de forma insensata".

Repassem, però, els mèrits d'Ayuso per rebre el premi. Durant els mesos més foscos de la pandèmia, març i abril del 2020, 7.291 persones van morir a les residències madrilenyes sense rebre atenció hospitalària, un 77% del total. A aquestes persones no se les va hospitalitzar perquè el 18 de març es va aprovar un protocol que ho impedia, adduint que eren grans dependents. En canvi, les persones en les mateixes condicions que s'estaven a casa seva sí que se les hospitalitzava, cosa que el periodista Manuel Rico considera una "violació massiva de drets humans".

I quan se li retreu la mesura, Ayuso respon que en aquelles circumstàncies no se salvava ningú, i es queda tan ampla.

D'altra banda, a tall d'inventari i sense voler establir cap relació causal, el febrer passat Vox va fer públiques les dades de publicitat institucional de la Comunitat de Madrid i vam descobrir que La Razón havia percebut 423.871,27 euros l'any anterior, només per darrere de la Cope, El Mundo, El País i la SER. I fins aquí puc llegir.

Coda

El digital El Debate agafa la intervenció de Gabriel Rufián d'aquest dimecres al Congrés dels Diputats on proposa augmentar les penes per difamació, entre altres coses, i titula "Rufián presenta el seu programa per muntar una dictadura a Espanya". ¡Ole tú!

stats