Mèdia 21/05/2021

'Pàrsecs i altres herbes' i Xisca March guanyen el concurs de youtubers de sa Pobla

El certamen també s'ha convocat també a municipis com Llucmajor, Sant Josep de sa Talaia, Artà, Muro i Ferreries

1 min
Fotograma d'un dels vídeos de 'Pàrsecs i altres herbes'.

PalmaSebastià Franch, Pere Joan March i Macià Torrens són Pàrsecs i altres herbes a YouTube. El seu canal és un dels guanyadors del concurs de videorecomanacions culturals per a joves youtubers de sa Pobla que ha impulsat l'Ajuntament de sa Pobla i la Direcció General de Política Lingüística. Els pàrsecs han guanyat en la modalitat de filmtubers amb el vídeo Nomadland, els premis Òscar i altres herbes. D'altra banda, la jove poblera Xisca March ha estat la guanyadora en la modalitat de bibliotubers, pensada per fer recomanacions de llibres. El vídeo amb què se l'ha premiada és Lectures preferides de na Xisca.

Aquest concurs dirigit a joves youtubers s'ha convocat també a municipis com Llucmajor, Sant Josep de sa Talaia, Artà, Muro i Ferreries. Uns altres municipis preveuen publicar la convocatòria al llarg de les pròximes setmanes. Segons informen des de Política Lingüística del Govern, l'objectiu és fomentar entre el públic juvenil "la difusió a internet de continguts audiovisuals en llengua catalana i, alhora, la lectura i el consum de sèries i pel·lícules en català".

Sa Pobla ha estat el primer municipi a anunciar els guanyadors del certamen. En aquest cas, el premi que obtindrà cada participant és de 100 euros en metàl·lic i una subscripció a una plataforma de continguts audiovisuals en streaming.

stats