Mèdia 20/11/2021

Un nou rumb per a les inventores de la mala fama

Paris Hilton, Britney Spears i Lindsay Lohan, conegudes a principis dels 2000 com 'la santíssima trinitat', han anunciat canvis importants en les seves trajectòries en només dies de diferència

4 min
La foto de les tres estrelles Paris Hilton, Britney Spears i Lindsay Lohan es tan icònica que hi ha fins i tot s'ha convertit en protectors solars per als cotxes

BarcelonaSi hi ha una foto que resumeixi realment quin era l'star system de principis dels 2000, aquesta és la que van protagonitzar plegades Paris Hilton, Britney Spears i Lindsay Lohan. Aquestes tres feres mediàtiques, que llavors tenien al voltant de 20 anys, van marcar un abans i un després pel que fa a la fama i al mercat que l'envolta a principis del segle XXI. Les rebequeries i els problemes de tota mena de les nenes boniques dels barris bons de Los Angeles es van convertir en un argument més de celebritat i en un nou filó per a la premsa, que va descobrir que el que venia no era només el glamur.

Aquella foto del 2006 en què les tres apareixen assegudes en un cotxe esportiu biplaça sortint begudes d'una discoteca podríem dir que va retratar la seva última nit de gresca, ja que després d'allò els esperava a cadascuna un calvari diferent. Mentre els paparazzis encegaven Hilton, Lindsay Lohan es colava al cotxe per intentar donar per acabades les informacions —verdaderes!— que en aquell moment no mantenia una bona relació amb Hilton. La imatge havia de servir per desmentir la discussió de la qual feia uns dies s'havia fet ressò la premsa de Los Angeles, cosa que alguns mitjans van comprar. Britney estava allà perquè era amiga de les dues i perquè aquella nit havia acudit amb Hilton a una festa que havia organitzat una amiga en comú de les tres al Beverly Hills Hotel, tal com va explicar Hilton recentment en un podcast.

Aquella imatge sintetitzava que aquelles tres joves es bevien la vida i que no s'estaven de res mentre una —de portes enfora— societat puritana assistia amb els ulls com plats —potser d'enveja...— al seu festiu estil de vida, que les va convertir en celebritats més enllà dels seus targets específics. Ara, vint anys després d'aquella imatge tan icònica de la cultura pop global, aquelles tres foreveryoungs s'han tornat a fer una foto plegades, però en sentit figurat. Resulta que la mateixa setmana que una jutgessa ha alliberat Britney Spears de la tutela "abusiva" a la qual l'havia sotmès la seva família, Paris Hilton s'ha casat i Lindsay Lohan ha anunciat que tornarà a treballar d'actriu per a Netflix. Aquests tres passos endavant, que de forma gairebé màgica han tingut lloc alhora, marquen un canvi de rumb en les seves carreres i les seves vides. Comparant amb el moment que estaven vivint quan se'ls va fer la foto en qüestió, podríem dir que s'ha obrat un miracle.

Poc després d'aquella divertida nit, el 2007, Hilton va ser arrestada per conduir èbria i condemnada a tres anys sense carnet. No obstant, només un mes després, ella ja conduïa. Com si no sabés mitja humanitat que no ho podia fer. Evidentment, va ser detinguda al volant perquè, a sobre, sobrepassava el límit de velocitat. Tot allò la va portar a passar 23 dies a la presó, fet que va generar una expectació mai vista. Clarament, la vergonya que això suposava socialment per a la seva famosíssima i riquíssima família cotitzava a l'alça. Tot i la desgràcia que vivia, la frivolitat no va afluixar en aquells 23 dies i el propietari del seu centre de bronzejat de confiança va demanar de visitar-la al penal amb els seus estris perquè no sortís de la presó tan blanca. Tot en ordre.

Amb els anys, Hilton ha anat encarrilant la seva vida i després que transcendís que la volien desheretar per la mala imatge que estava donant de la seva família, va fer un cop de cap i va convertir tota la seva fama obtinguda del mal per esdevenir una marca global que factura milions. Productes de tota mena i aparicions arreu del planeta com a DJ i com a inauguradora/ambaixadora del que faci falta, la celebritat ha creat un patrimoni que alguns situen en 300 milions de dòlars. Tot i això, l'amor era l'últim camp que se li resistia. Després de tres compromisos que mai van acabar a l'altar, el cap de setmana passat per fi va trobar el que, segons ella explica, és el definitiu. Amb l'empresari Carter Reum, ha protagonitzat un casament de tres dies i onze vestits.

Què podem dir del 2007 de Britney Spears que no hàgim dit ja? Doncs, resumint molt, que després d'haver estat enxampada conduint amb el seu fill Sean Preson —de mesos...— a la falda, va entrar a un centre rehabilitació que va abandonar al cap de 24 hores, va agafar un paraigua i va agredir paparazzis mentre deixaven constància dels fets, va tenir un brot que la va portar a una perruqueria a rapar-se el cap ella mateixa —la perruquera s'hi havia negat...—, el seu ex Justin Timberlake se'n mofava públicament a tota hora, i, finalment —el gener del 2008—, va perdre la custòdia dels seus dos fills, va ser ingressada a un centre psiquiàtric i va quedar sota la tutela del seu pare.

Després d'aquell daltabaix, la pobra nena explotada i pertorbada per una família tòxica i per una pressió mediàtica que no ha nascut ningú capaç de suportar, va acabar a les mans del seu pare, que era el pitjor destí possible. La princesa del pop, empesa per un moviment planetari anomenat #FreeBritney, no ha aconseguit deslliurar-se fins al cap de 13 anys dels abusos econòmics i morals del seu progenitor, que li feia portar un DIU contra la seva voluntat i que la medicava amb liti quan no li feia cas. La nova llibertat de Britney Spears ha sigut un esdeveniment planetari. Els seus fans estan esperant àvids la seva tornada als escenaris, d'on va decidir marxar mentre el seu pare seguís sent l'únic destinatari dels beneficis del seu treball.

Lindsay Lohan ha sigut la que ha protagonitzat una tornada de menys ressò, aquesta setmana mateix. Tot i això, no es pot descartar que vagi a més pròximament. La protagonista de pel·lícules familiars de grans resultats i també d'una breu però potent carrera musical ha anunciat que tornarà a actuar en una pel·lícula per a Netflix, per insistir així en una faceta en la qual portava anys sense èxit, lliurada en cos i ànima a realities en què apareixia ancorada a la seva imatge de joguina trencada de Hollywood. De fet, no tenia cap projecte de cinema des del 2013 i, des dels anys de la seva joventut, només havia sigut notícia per conflictes amb tothom, problemes amb la justícia i determinades substàncies i per aparèixer cada vegada més desmillorada en públic.

Als que érem joves llavors, si ens ho arriben a explicar, no ens ho hauríem cregut. Serveixi aquesta història per confiar que els canvis sempre són possibles. Això sí, després d'aquests fets, demano que santa Rita deixi de ser la patrona dels impossibles, que la substitueixin per aquesta santíssima trinitat.

stats