Mèdia 30/06/2015

Mor el pare dels SMS, el finlandès Matti Makkonen

L'enginyer era molt crític amb l'etiqueta de 'precursor' i de fet mai va registrar la patent del servei de missatges curts

Ara
1 min
MISSATGES AMB FUTUR Tot i l'eclosió del WhatsApp i altres sistemes de missatgeria gratuïta, els SMS continuaran liderant el mercat almenys quatre anys més.

BarcelonaL'enginyer finlandès Matti Makkonen, "pare" dels missatges SMS, ha mort aquest dimarts als 63 anys, segons ha publicat la revista tecnològica 'Wired'. El pioner va renegar en nombroses ocasions d'aquesta etiqueta, ja que considerava que tan sols va ser un més dels professionals que van desenvolupar el servei de missatges curts.

De fet, Makkonen no va rebre cap tipus de remuneració per la seva invenció perquè no va arribar a registrar-ne mai la patent. La idea original va tenir lloc el 1984 a Copenhaguen durant una reunió informal, mentre l'enginyer treballava com a funcionari. A partir d'aleshores el concepte va seguir desenvolupant-se, però no va ser fins el 1992 quan l'enginyer Neil Papworth va enviar el primer SMS al director de Vodafone Richard Jarvis durant una festa d'empresa.

Makkonen va treballar per a Nokia Networks i Tele Finland, a més de ser el conseller delegat de la companyia de telecomunicacions Finnet Oy entre el 2003 i el 2005. L'any 2008 va guanyar el premi a la innovació de la revista 'The Economist' per la seva aportació al món de la missatgeria mòbil.

stats