Mèdia 04/04/2022

'Maricón perdido', premiada als Estats Units com a millor sèrie en castellà

La ficció autobiogràfica de Bob Pop ha estat reconeguda amb un guardó GLAAD Media

1 min
Bob Pop entre els actors que l'interpreten a 'Maricón perdido': Carlos González i Gabriel Sánchez

BarcelonaLa sèrie Maricón perdido, que es pot veure a TNT i és una versió ficcionada de la vida de l'escriptor Bob Pop, ha guanyat el premi GLAAD Media a la millor ficció en castellà, un guardó que lliura l'Aliança Gai i Lesbiana contra la Difamació (GLAAD) dels EUA. Aquests premis, que enguany celebraven la 33a edició, tenen com a objectiu reconèixer la representació justa i inclusiva del col·lectiu LGTBIQ en l'entreteniment i els mitjans de comunicació. Els guardons es van lliurar aquest dissabte a Los Angeles.

En la mateixa categoria en la qual ha resultat guanyadora Maricón perdido també competien les espanyoles Luimelia (Atresmedia) i Todo lo otro (HBO); la mexicana Manual para galanes, i l'argentina Pequeñas victorias. "M'encanta que algú hagi dit 'Maricón perdido' en una gala a Los Angeles davant d'Andrew Garfield. I haver-nos endut un premi internacional que reconeix valors LGTBI. Em fa molta il·lusió compartir aquests Oscars transmaricabollo amb Hacks, RuPaul, It's a sin i Madres paral·lelas", ha dit Bob Pop.

Maricón perdido és una sèrie d'autoficció produïda per El Terrat que repassa la biografia de Bob Pop des de la seva infància i adolescència, marcada pel bullying i la incomprensió, passant pels seus anys d'estudiant a Madrid i, finalment, l'edat adulta, convertit ja en escriptor i comunicador d'èxit. El guardó de GLAAD no és l'únic premi que ha guanyat aquesta dramèdia, que també té un premi Ondas, que va guanyar ex aequo juntament amb Vamos Juan. Candela Peña, que interpreta la mare de Bob Pop a la ficció, va ser premiada als MiM Series per la seva actuació.

stats