Premsa

L’excap de política d’‘El Mundo’, Ferran Boiza, nou director d’‘El Periódico de España’

El mitjà va passar a ser només digital a finals de març

2 min
Ferran Boiza, en una intervenció en vídeo a 'El Periódico de España'

BarcelonaCanvis al grup Prensa Ibérica. Ferran Boiza ha estat nomenat nou director d’El Periódico de España, la capçalera amb vocació de fer-se un lloc a Madrid i que edita el mateix grup responsable del diari català El Periódico. Nascut a l’Hospitalet, l’any 1969, el nou responsable de la redacció va treballar durant més de vint anys en diferents posicions dins d’El Mundo. En el moment de fitxar per Prensa Ibérica, ara fa un any, exercia de cap de política. Ha estat també col·laborador habitual de tertúlies a Televisió Espanyola i Telemadrid, i durant cinc mesos (del novembre del 2020 al març del 2021), cap de gabinet de l'expresident de Madrid, Ángel Garrido (PP), en la seva etapa de conseller de Transports de la comunitat.

Ara la seva missió consistirà en consolidar l’aposta digital del diari, ja que la setmana passada el grup va prendre la decisió de suprimir l’edició en paper, davant de les vendes escasses que aconseguia. El canvi de model, tanmateix, només ha comportat retallar dos llocs de treball.

Boiza substitueix Gemma Robles i esdevindrà el tercer director del mitjà en els dos anys i mig que El Periódico de España porta al mercat, des que va aparèixer el 12 d’octubre del 2021. El primer va ser l’expresident de l’agència Efe Fernando Garea, que va ser acomiadat tan sols tres mesos després d’arribar al quiosc el primer número. El periodista va lamentar, aleshores, que el fessin fora tot i que l’empresa reconeixia, segons explicava en un enfilall de tuits, que havia complert el 120% dels objectius.

Prensa Ibérica és el grup editorial que presideix Javier Moll. Després de l’adquisició, el 29 de desembre passat, d’El Correo de Andalucía, suma ja 27 diaris a Espanya, entre els quals hi ha els catalans Diari de Girona, Regió 7 o Sport.

stats