La jugadora d'escacs Nona Gaprindaixvili demanda 'Gambito de dama' per "informació falsa"

L'escaquista assegura que la minisèrie no respecta la seva figura

ARA
1 min
Gambito de damaés la sèrie més vista de Netflix, la plataforma més popular a Espanya.

La minisèrie Gambito de dama va ser una de les triomfadores dels premis Emmy entregats aquest diumenge, però no a tothom li ha agradat la ficció protagonitzada per Anya Taylor-Joy. La jugadora d'escacs georgiana Nona Gaprindaixvili ha demandat Netflix perquè considera que la minisèrie conté "informació falsa" i, per això, exigeix una compensació de cinc milions de dòlars. Les cinc vegades campiona mundial d'escacs, de 80 anys, està indignada perquè en la minisèrie s'assegura que mai va jugar contra homes i perquè se l'anomena "escaquista russa". Gaprindaixvili diu que, en realitat, l'any 1968, època en què transcorre Gambito de dama, va competir contra gairebé 60 homes, inclosos 10 grans mestres.

"Serà un procés judicial sense precedents; una llegenda dels escacs contra una gran corporació, i creiem en la victòria", ha afirmat Maia Mtsariaixvili, advocada de Gaprindaixvili. La demanda ha sigut acceptada per un tribunal de Califòrnia i, segons Mtsariaixvili, Netflix s'està preparant per impugnar la denúncia. La jugadora d'escacs demana respecte cap a la seva figura.

La jugadora en una imatge d'arxiu

Segons ha detallat l'advocada la denúncia s'ha interposat després de molt temps negociant amb Netflix. Entre altres coses, es va sol·licitar que es modifiqués l'episodi i que la plataforma es disculpés amb l'escaquista. Davant la negativa de la plataforma, Gaprindaixvili ha recorregut a la via judicial.

Gambito de dama, escrita per Scott Frank, se centra en la història de Beth Harmon, una jove òrfena amb un gran talent per als escacs que s'obre camí en un món dominat per homes. Tot i que la minisèrie té format de biopic, la figura de Beth Harmon és inventada.

stats