Mèdia 16/01/2015

Los Chunguitos, denunciats per haver abandonat un gos en una gasolinera

L'Associació per a un Tracte Ètic amb els Animals presenta una denúncia al jutjat després que els músics expliquessin a 'Gran Hermano VIP' que havien abandonat un gos en una gasolinera

Agències
2 min
Los Chunguitos, a 'Gran Hermano VIP'

MadridEl dia que Los Chunguitos van acceptar la invitació de Mediaset per participar al nou programa estrella de la cadena, 'Gran Hermano VIP', no sabien on es ficaven. Després d'haver rebut una allau de crítiques pels seus comentaris racistes i homòfobs i haver estat expulsats del programa, els músics s'enfronten ara a una batalla judicial. L'Associació per a un Tracte Ètic amb els Animals (ATEA), una agrupació basca, ha presentat aquest divendres al jutjat de guàrdia de Vitòria una denúncia contra Los Chunguitos després que els músics expliquessin a Telecinco que havien abandonat un gos en una gasolinera perquè els molestava com bordava.

La denúncia arriba l'endemà que José i Juan Salazar fossin expulsats del 'Gran Hermano VIP' per haver dit que s'estimaven més tenir un fill "deforme que maricon". Dies abans havien considerat que Conan, un dels concursants del programa 'Adan y Eva', semblava un "mono". Però a més d'aquests comentaris racistes i homòfobs, els germans també van relatar que en una ocasió havien abandonat un gos en una benzinera. Ho van fer "perquè bordava molt". Ha estat aquesta afirmació la que ha portat l'associació animalista basca a denunciar els músics gitanos.

ATEA recorda que el Codi Penal castiga "els que abandonin un animal domèstic en condicions en què pugui perillar la seva vida o la seva integritat" i ha considerat "evident" que un animal "deixat a la seva sort en una gasolinera (lloc de màxim trànsit de vehicles) queda en un estat de màxima vulnerabilitat i perill, tant per a la seva integritat física com per a la seva pròpia vida".

El grup apunta que el fet que Los Chunguitos siguin personatges públics constitueix "un agreujant moral", perquè "haurien de ser referents ètics en el seu comportament". "Lluny de ser així, es vanten d'haver abandonat el gos, en un exercici a mig camí entre l'obscenitat i la criminalitat", ha lamentat AETA, que ha retret als germans Salazar que el relat de l'abandonament del gos "se suma a una vergonyosa llista, on destaquen l'homofòbia ignorant i el racisme de caserna".

stats